Linux op iMacG5 install probleempjes.....

Omdat het UNIX is kom ik hier terecht, als ik verkeerd zit dan kickt de mod mij er wel uit ;). Ik probeer Linux te installeren op mijn iMacG5 revc van Mei jl. 1 GB ram, 512 reep van samsung (origineel) en een 512 reep van daneelec (informatique) heb het geheugen getest met memtest41 en met Rember. heb de tevens hardwaretest van Apple uitgevoerd. Geen enkele foutmelding, mijn systeem loopt als een trein met alle laatste updates, helemaal geen klachten etc,...

krijg onderstaande foutmelding met de boot van de linuxcdrom (clickable) Ubuntu livecd en ook met de Yellow Dog 4.0.1 distro.
van alles geprobeerd, ram verwisseld van slot, een voor een geprobeerd, mocht niet baten.
Heb Linux heel hard nodig ivm UNIX studie.

[img:a5131feab2]http://van-helden.op.het.net/DSCF2227kl.jpg[/img:a5131feab2]
[img:a5131feab2]http://van-helden.op.het.net/DSCF2228kl.jpg[/img:a5131feab2]
Had het niet van mijzelf gedacht maar toch is hier een van mijn eerste vraagjes hier op MacOSX.nl,
Is iemand hier bekend mee?

Is OSX niet Unix genoeg?

Ik ben niet bekend met het installeren van Linux op Macs, wel een beetje op Intels. Het ziet er naar uit dat je een Kernel Panic krijgt tijdens het inladen van device drivers. De USB drivers lijken nog goed te gaan. Zo ook je muis. Daarna is de i2c driver aan de beurt en knalt hij eruit. Dat i2c zegt me dus niet zoveel, dus ik heb het even gegoogled, en het blijkt een [url=http://www.semiconductors.philips.com/markets/mms/protocols/i2c/]Philips uitvinding[/url] te zijn waarmee chips en sensoren en dergelijke communiceren. Nogal low-level dus, en verder kan ik er niet zoveel mee. Maar misschien dat het iemand anders op een idee brengt, of dat je er je speurtocht mee kan vervolgen.

Succes!

Kan het zijn dat je iMac nog nog te 'jong' is voor linux? Heb je gecheckt of de huidige distro's al wel jou iMac ondersteunen?

http://www.google.com/search?client=safari&rls=nl-nl&q=kernel+access+of+bad+area&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Het lijkt op geheugen wat niet helemaal jofel is of iets wat niet gepatched is voor powerpc.

Het zijn beide ppc versie's Ubuntu is een livecd en Yellow Dog is full install. Beide zijn de laatste distro's en geschikt voor de G5. Volgens de websites van beide wordt de audio niet 100% ondersteund, maar dat staat los van dit probleem lijkt mij. OSX is zeker UNIX genoeg ;) , alleen Linux is gewoon leuk en dit probleem vreet aan mij.

Als de hardwaretest, memtest en Rember allemaal geen fouten ontedekken, dan is de hardware toch in orde, hier komt nog bij dat ik Tiger draai met alle updates en het systeem werkt naar behoren, is heerlijk snel en stabiel.

Iemand op tweakers opperde deze stappen,
Das best lastig, je hebt namelijk te maken met een keiharde kernelfout. Deel van de oorzaak is je NVRAM (de hardware van je mac dus, maar je mac is niet stuk.)

Het is als volgt op te lossen (waarschijnlijk, het blijft uiteraard giswerk, maar we gaan even niet uit van defecte hardware):

  1. Boot in OS X
  2. Zet je reso op 800x600 met minimale kleuren die je kan kiezen.
  3. Zet je bak helemaal uit
  4. Zet em aan en boot Linux
  5. Doe een text install (bij ubuntu is dit standaard, mijn suggestie is dan ook om het daar eens mee te testen of het werkt.)
    ================

Heb nu weer iets anders, lijkt op een geheugen adressering probleem of zo (voor zover ik het snap).
clickable, [img:bb4b69434c]http://van-helden.op.het.net/DSCF2229kl.jpg[/img:bb4b69434c]
na de laatste 5 regels doet het systeem niks meer btw.
Type “mac-boot” and press return reageert hij niet eens op, release keys, niks.
cd drive begint op dat moment wel flink te spinnen.

[url=http://www.ubuntuforums.org/search.php?searchid=1209590]Probleem[/url] speelt al vaker zo te zien, gelukkig geen harware issue. Ga weer verder zoeken.