Livebox + Belkin Wireless G router...

Ik heb hier een livebox, met daaraan een Belkin Wireless G Router. Internetten is altijd goed gegaan, maar ondervindt nu ineens wat problemen.

Ik heb in het Belkin Router een poort opgezet voor Transmission, toch geeft Transmission aan dat deze poort niet open is. Moet ik in de Livebox soms ook nog wat aanpassen?

Daarnaast is Internet op mijn iMac ineens tergend traag. Ik kan ook de software voor het Belkin Router niet meer updaten. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen. Ben al uren op zoek naar oplossingen, maar nog geen resultaat tot nu toe.

Griffi, dat zóú kunnen komen omdat je de poorten die je hebt opengezet niet aan het juiste IP-adres hebt gekoppeld. Misschien dat je daar even naar kan kijken?

Mvg,
Joram

Je moet in je browser je internet ip adres intikken, iets van 168.1.1.1 of zo (ik zit nu niet achter mijn Mac met Livebox). Dan kan je in het tabje Firewall die poort open zetten. Staat ook ergens in de documentatie van de Livebox hoe je de Livebox in je browser kan bereiken.

Inderdaad :)

Toen ik een Livebox had had ik een ingebouwd wifi-kaartje, maar het principe blijft 'tzelfde.
Het was toen volgens mij http://192.168.0.1 om in je modem te komen. Vervolgend even
op het Firewall-knopje klikken in het menuutje wat je te zien krijgt, en dan de poort +
IP adressen invoegen.

Als je bijvoorbeeld poort 40001 open wilt zetten, zorg dan ook dat je het IP adres van je Mac
bij dat veld invult. Op die manier ken je toe dat alleen die computer (om precies te zijn, het
IP-adres wat aan die computer is toegekend) langs die poort lekker kan downloaden.
Daarna in Transmission dat poortnummer invullen, en zorgen dat je het knopje in datzelfde
preference-venster van Transmission uitzet met “automatische poorttoekenning”.

Dan zou het volgens mij prima moeten werken.

[quote:1155a292ca="joram"]Inderdaad :) Het was toen volgens mij http://192.168.0.1 om in je modem te komen. .[/quote:1155a292ca] Bijna goed. maar probeer deze http://192.168.1.1/ eens

Inderdaad. Ik zit nu thuis achter mijn MBP en Livebox ;-) En dan het tabje Firewall kiezen, waarna je op Toevoegen klikt om de gegevens in te vullen.