Locatie bepalen met 'Kaarten' op iPod Touch

Hallo mede-OMT'ers!

Sinds kort ben ik een tevreden iPod Touch 16GB bezitter. Alles werkt gewoon super!
Ik heb echter wel een klein probleemje… Als ik ‘Kaarten’ aan klik en druk op locatie bepalen (rechts onderin), krijg ik de melding:
‘Locatie kan niet worden bepaald’.
Ik heb wel Wi-Fi aan, en dat werkt, want ik kan gewoon internetten en apps downloaden.

Iemand een oplossing?

Bij voorbaat dank.

Er zit geen GPS (Locatiebepaler) in jou Touch

In geen enkele touch. Maar met 3.0 is het mogelijk om accessoires via de dock-connector te gebruiken. Misschien dat je in de toekomst GPS antennes krijgt voor de touch.

Nou, als ik me niet vergis zou de Touch wel degelijk locatie moeten kunnen bepalen aan de hand van wifi-netwerken: http://www.cellphonedigest.net/news/2008/01/iphone_ipod_touch_now_uses_wif.php

Als ie in dit geval geen locatie kan bepalen betekent dat volgens mij gewoon dat er geen ge-mapte wifi-netwerken in de buurt te vinden zijn. Volgens mij lopen we op dit punt achter op de VS. Ik vraag me af of er überhaupt al gewerkt is in Europa aan deze dienst.

Het iPhone OS gebruikt de diensten van Skyhook Wireless om de locatie te bepalen. De iPhone heeft natuurlijk nog de GPS ontvanger, de genoemde dienst is de 'Assisted' in Assisted-GPS (of aGPS)

Je kunt je eigen WiFi acces point aan hun doorgeven door het mac-addres van je accespoint en de precieze locatie daarvan op te geven op de onderstaande site. Na één á twee weken is dat verwerkt.
Vervolgens als je weer verbonden bent met dat wifi-netwerk dan wordt je locatie exact bepaald op de aangegeven plaats van het accespoint.

http://www.skyhookwireless.com/howitworks/submit_ap.php

Of misschien moet je [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=129825]Locatievoorzieningen[/url] even aanzetten?

Ik heb me aangemeld voor de lokatiebepaling en mijn huidige lokatie word direct gevonden nu.

Harstikke bedankt allemaal! Ik ga me nu aanmelden. :D

Aangemeld!

goeie tip!