Locatie webpagina's wijzigen

Ben sinds kort bezig een website op te zetten. Gebruik m'n Powerbook momenteel als server, gaat later een Macmini worden. De oorspronkelijke plaats van de website bestanden is de /Library/WebServer/Documents folder. Ik wil dit wijzigen in /users/ericlebaron/sites Belangrijke reden is het feit dat ik met GoLive niets kan saven naar hidden directories... Heb wat wijzigingen aangebracht in de httpd.conf file maar het enige resultaat is een 403 error. Overigens krijg ik met 192.168.1.100/~ericlebaron/ ook een 403 error. "You don't have permission to access /~ericlebaron/ on this server"

“Bekijk de website van deze computer op http://192.168.1.100/ of uw eigen website op http://192.168.1.100/~ericlebaron/” krijg ik te zien bij Systeemvoorkeuren - Delen.
Niet dus…
Heeft dat iets met permissies te maken?

deze website kunnen wij nooit bekijken dit een een interne ip adres

kijk eens op http://www.watismijnip.nl

hier zul je ip adres zien die je moet gaan gebruiken deze interne adres kan je alleen gebruiken voor de mensen die op jou netwerk zitten.

het wordt iets van http://62.345.34.34/~ericlebaron/

of http://62.345.34.34/~ericlebaron/

Hoi Dennie,

Maak er dan maar www.ericlebaron.com/~ericlebaron/ van.

Dat je er niet bij kunt heeft ongetwijfeld met de rechten te maken. Je hebt de eigenaar, de groep en anderen. Voor anderen moet lezen in ieder geval mogelijk zijn. Veranderen met rechtermuis-map aanklikken-info opvragen De normale door apache gehoste webspace map is gewoon zichtbaar hoor. Alleen eventuele sql niet. Wanneer je mamp of het serverlogistics php/apache/mysql pakket installeert, dan komen de sites te staan onder library-apache2-htdocs, en ook deze map is weer gewoon door ieder programma te lezen en te schrijven.

heb je in apache de naam van je server verander van local naar ericlebaron? als dit het geval is moet je iets instellen, ergen op et forum ben ik het een keer tegen gekomen. was geloof ik iets met proxy instellingen. macintoshhd/biblotheek/webserver/documents i s volgens mij geen verborgen map.

daan.

In de instellingen van Apache hoef je in principe niks aan te passen. Je dient alleen in je browser localhost in te typen wanneer je de site offline wilt bekijken (en je normale dns naam dus niet werkt). Op die manier weet apache dat je de content als webgebruiker wilt bekijken, en dan wordt bijvoorbeeld php uitgevoerd. Wanneer je direct naar je map zou browsen, zie je namelijk alleen de code.

Het had inderdaad met rechten te maken. Met de Finder naar Usersericlebaron en vervolgens appeltje i. Bij "Eigenaar en bevoegdheden" - "Informatie" was "Anderen" ingesteld op "Geen toegang". Zodra hier bv. "Alleen lezen" van werd gemaakt kreeg ik wel toegang tot de ericlebaron map.

Is er een frontend progje verkrijgbaar om de Apache instellingen makkelijk te wijzigen??
Zodat je bv. de lokatie van je webpagina’s kunt aangeven en permissies kunt instellen.
Het httpd.conf bestand met pico of BBEdit wijzigen valt voor een beginner niet mee…

Daan je hebt gelijk.
macintoshhd/biblotheek/webserver/documents is inderdaad geen verborgen map.
Was in war doordat in de Finder de bieb Library wordt genoemd.
In m’n editor staat die map als Bibliotheek…verwarrend.
Bedankt.

De dingen die je wilt instellen, hebben weinig met httpd.conf te maken. Daar kun je voornamelijk afblijven lijkt mij. En de rechten regel je prima met de finder. Over die locatie van je bestanden zou ik me niet zo druk maken.

Zo'n frontend progje zou bv. ook van pas kunnen komen om authorizaties te regelen. Jan mag alleen de pagina's met foto's bekijken. Piet mag de foto's niet zien maar de docs en iCal wel. Dat zijn zaken die voor een beginner lastig te realiseren zijn dmv. een editor en de httpd.conf