Logic start niet op

Sinds de installatie krijg ik Logic en Garageband niet opgestart. Als Logic opstart en aan "initializing Core Audio" toe is, stopt het programma ermee. Ik werk met een G5 2.3 2 keer power pc met tiger 10.4.3. en met een M-audio Firewire 410 interface. Het probleem doet zich niet voor bij andere audio toepasingen zoals iTunes, HaLion 3 en Finale. MIDI werkt ook prima. Ik kan Logic dus wel opstarten zonder audio, maar dan audio niet alsnog bij de preferences invoegen.

Auke, zijn er drivers voor je M-audio die je opnieuw zou kunnen installeren? Zo ja, gebruik je de nieuwste driver? [url=http://m-audio.com/index.php?do=support.drivers]check[/url]

Beste Olav,

Bedankt voor je reactie, maar de laatste versie is geïnstalleerd. Net als “pro application support 3.1”.

[quote:00f4dfba30="Auke Pol"]Sinds de installatie krijg ik Logic en Garageband niet opgestart. Als Logic opstart en aan "initializing Core Audio" toe is, stopt het programma ermee. [/quote:00f4dfba30]

Beste Auke,

Ik heb zojuist een hoop gedonder met Core Audio achter de rug, dus misschien helpt mijn ervaring:

Start Console eens op (in de map hulpprogramma’s) en kijk bij Logbestanden ~Bibliotheek/Logs eens of je bij de Crashreporter wat tegenkomt van Core Audio of Core Midi.
Kijk ook even van welke datum dat is.
Op zich kan ikzelf met die foutrapportages niet veel, dat is echt voor specialisten bedoeld, maar je ziet dan in ieder geval of de fout ook door je systeem wordt ervaren.

Zie je geen foutmeldingen, kijk dan eens of je met Audio/Midi setup (ook in hulpprogramma’s) wel de 410 tegenkomt? En ook hebt ingesteld.

Als dat allemaal in orde lijkt, dan weet ik ook nog uit ervaring dat Firewire en Coreaudio na Sluimerstand vaak moeite hebben met wakker worden, Ik moest mijn computer echt uitzetten om alles weer aan de praat te krijgen.

Uiteindelijk was in mijn geval de oplossing om mijn systeem opnieuw te installeren vanaf de originele CD, en daarna weer alle Software Updates te doen. Gelukkig kon ik mijn gebruikers blijven behouden.

Hopelijk kun je hier wat mee, niets is stompzinniger dan zo te worden opgehouden met je werk.

Marc.

Beste Marc,

Bedamkt voor je reactie.
Crashreporter geeft alleen aan dat Logic gecrasht is en geeft geen aanvullende informatie. In de audio/midi setup lijkt alles in orde. Ook omdat de andere programma’s wel goed werken.
Ik heb Tiger inmiddels al een keer opnieuw geïnstalleerd samen met alle updates en dat heeft helaas niet geholpen.

Auke

En wat doet Garageband? Start dat wel op, maar met dezelfde problemen? Errorcodes?

Marc.

[quote:722d0a5949="tumbadora"]Volgens mij was het iets v.w.b. de samplerate in core audio die je terug naar 44100 moet zetten, ik heb thuis ook zoiets gehad met m'n M-audio FW 410 na de laatste panther update...

nu werkt het allemaal weer ![/quote:722d0a5949]

misschien heeft dit hier ook resultaat ?

Nou, dan zal ik me er maar eens tegenaan bemoeien, omdat ik ook Logic draai en een M-audio interface heb. Welke M-audio interface en Logic versie heb je? En klapt het programma eruit met de mededeling dat ie onverwachts gestopt is?

Beste mensen,

Garageband geeft geen melding als ie stopt.
Waar kun je coreaudio samplerate instellen? Bij audio/midiconfiguratie staat alles goed ingesteld.
Ik heb een M-audio Firewire 410 en Logic 7.1 en Tiger 10.4.3

en… bedankt voor jullie reakties

Auke Pol

hier in de audio midi setup zie je bij structuur de samplerate (44100) staan

[img:4fe5534204]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=11246[/img:4fe5534204]

De FW410? Die heb ik ook. Hij wordt wel herkend door je Mac? Driver versie 1.6 is net uit, maar met v1.5.3 deed ie het ook prima met GB 1.1 en Logic pro 6.4.3 onder systeem 10.4.3. Ik zit dus even met mijn handen in het haar over wat er aan de hand kan zijn.

Beste mensen,

Ik kon uiteindelijk mijn probleem alleen oplossen door mijn harde schijf te wissen en alles opnieuw te installeren… Het probleem is waarschijnlijk veroorzaakt door migratie van gegevens van mijn vorige g4 naar de nieuwe g5. Waarschijnlijk zijn er instellingen binnnengeslopen die er op geen enkele andere manier (zelfs niet met met nieuwe installatievan Tiger) uit te krijgen zijn.
Dus… die migratie van je oude naar je nieuwe computer lijkt leuk, maar is wel erg ineffectief op deze manier.
Gelukkig draait het systeem en de programma’s nu goed.

In elk geval bedankt voor alle reacties.

Auke Pol

Goed om te horen dat het nu weer werkt.

Ik kom dus nogal achteraf bij dit draadje, maar misschien is het goed voor anderen die deze problemen tegenkomen om het eens onder een nieuw account te proberen. Als nieuw installeren met behoud van accounts het niet oplost en nieuw installeren met nieuwe accounts wel dan lag de oorzaak waarschijnlijk ergens in een voorkeurenbestand (.plist file) die in de Library van de user account te vinden was. Dat is altijd makkelijk te controleren door een nieuwe account aan te maken.

Of heb je dit ook geprobeerd, Auke Pol?

Ja hoor,

ook dit en nog veel meer is geprobeerd.

Ok, gelukkig, dan heb je in ieder geval niet zomaar een volledige reinstall gedaan. En dan schuiven we dit geval gewoon in het uitpuilende laadje met niet nader geidentificeerde problemen waar een complete her-installatie als enige bij helpt...

[quote:852a8c29b5="Auke Pol"]Beste mensen,

Ik kon uiteindelijk mijn probleem alleen oplossen door mijn harde schijf te wissen en alles opnieuw te installeren… Het probleem is waarschijnlijk veroorzaakt door migratie van gegevens van mijn vorige g4 naar de nieuwe g5. Waarschijnlijk zijn er instellingen binnnengeslopen die er op geen enkele andere manier (zelfs niet met met nieuwe installatievan Tiger) uit te krijgen zijn.
Dus… die migratie van je oude naar je nieuwe computer lijkt leuk, maar is wel erg ineffectief op deze manier.
Gelukkig draait het systeem en de programma’s nu goed.

In elk geval bedankt voor alle reacties.

Auke Pol[/quote:852a8c29b5]

Ik heb het recentelijk gehad bij de upgrade van Panther naar Tiger…
Alles werkte prima maar Logic en Waveburner waren niet aan de praat te krijgen. Heb toen maar zoals je zelf al aangeeft ook de HD geformatteerd en van scratch af alles geinstalleerd…nu werkt het wel weer goed, maar het zou natuurlijk niet mogen gebeuren…