Mac Classic II - gevonden

Onlangs heb een een oude Mac Classic II op straat gevonden. ( stond naast een glasbak :) ongelooflijk maar waar ) Deze heb ik dan natuurlijk ook mee naar huis genomen, en aangezet..

Tot mijn volle verbazing gaf hij ook nog het opstart geluid… Alleen met door starten geeft ie aan dat het systeem onvindbaar is. Nu wil ik deze vondst natuurlijk weer helmaal tot leven maken, maar hij heeft systeem 7.5.5 nodig… Dit systeem is vrij gegeven door apple, maar dat is een systeem op 19 diskettes.
Dus dat duurt wel een hele tijd voordat je al kunt beginnen met een install.

Heeft er iemand systeem 7.5.5 op CD, die ik van hem of haar kan downloaden of weet er iemand waar ik een image vandaan kan halen zodat ik de mac via de een scsi CD kan installeren?

wel dit is een bootable HD image van een paar MB's:

http://www.emaculation.com/articles/starterdisk.zip

als je dat kan booten van cd sleep je de systeemmap naar de HD, sluit je af, doe je de cd uit de drive en boot je de HD.

Het komt van deze site

http://www.emaculation.com/articles/intro.html

Volg de instructie’s om Mac OS 7 te updaten en helemaal compleet te maken (dat doe je met de update’s van Apple).

Echt tegek, dit scheelt me echt een hoop werk :), tnx

Overigens dient die guide eigenlijk om een Mac te emuleren. Je kan zonder problemen een Mac emuleren op een PC ( ik heb zelf 'een Mac OS 7'). Het emulatieprogramma -Basilisk II- is gratis, met die Starterdisk kan je meteen OS 7 gebruiken, maar de vereiste ROM-images moet je (illegaal) wel downloaden, tenzij je een oude Mac hebt. De Mac-versie valt tegen, maar misschien is er een andere versie die ik nog niet ken.

De starterdisk is wel engelstalig en je moet hem absoluut updaten want zo heb je haast niets.
Ook kan ik geen browser vinden voor OS 7, dus surfen?

Zo'n oude Mac Classic II heb ik nog op zolder staan. Ik doe hem niet weg omdat hij een museumstuk is. Maar om er mee te werken is hij echt te traag. En zeggen dat, toen hij werd uitgebracht, de prijs $2400 US was... De SE/30 was in die tijd een veel betere machine. Kostte toen wel 4500 EUR. (startprijs $6500 US - huidige waarde 0 tenzij als collector's item) Niet te geloven als je dat vergelijkt met wat je vandaag de dag voor een Minimac betaalt...

Ik ben al een tijdje op zoek naar een Classic en jij vindt het op straat! Mooi is dat :wink:

[i:b207b7413e]Introduced in October 1991, The Mac Classic II was everything the original Classic should have been. It shipped in a restyled case, had a 16 MHz 68030 processor, and included a microphone. The Classic II cost $1,900 and was discontinued in September 1993. It was bundled with a 2400/9600 baud fax/modem and extra software and sold as the Performa 200 in September 1992. The Performa 200 was discontinued in April 1993[/i:b207b7413e]

Dit heb ik van Mactracker, is een handig programmaatje met informatie over alle producten van :apple:Apple:apple:. Je kan het downloaden op www.mactracker.ca

Ik heb er ook een werkende classic staan met heel veel software - maar ik kan er niets mee beginnen, dus staat hij er maar voor de sier.

Als je nog software voor je Classic wilt hebben, ik heb hier bergen aan ouwe troep... bergen werkelijk. Een paar bekende pakketten: HyperCard, PopupFolder, MS Office 4, System 6 t/m 7.6.1, audio en video software, Photoshop 1, Illustrator 1,2 en 3, MacPaint, Spectre, ArchiCAD... Ik kan zo wat doormailen. Ik ga er niet vanuit dat de bedrijven die deze software 10 tot 20 jaar geleden verkochten gaan klagen over illegale kopieën ;-).

Ik heb dan ook niet voor niets de schijf van mijn SE/30 vervangen door een 1 GB exemplaar. Bovendien draait die Mac van je ook nog systeem 7.1, dat zijn maar 2 diskettes. Helaas kun je system 6 er niet meer op gebruiken, dat was toen ook al verouderd.

Als je trouwens nog een oude mac met een printer- of modempoort hebt kun je hem daar zo met AppleShare aanhangen. Dat scheelt een hoop gehannes met diskettes. Zelf heb ik een externe SCSI CD-ROM speler aan mijn SE/30 hangen (doet het overigens erg goed, snel!), deze worden regelmatig gratis aangeboden op tweedehandsmac.nl.

Len, ik heb zelf ook een SE/30, en ik heb ook interesse in een paar appjes!

Ik draai er nu ook System 7.1 op, werkt perfect (ik kan alleen niet meer vinden waar het vandaan komt). Er is heel veel freeware te downloaden van:
http://hyperarchive.lcs.mit.edu/
http://www.pa.msu.edu/ftp/pub/mac/
http://www.umich.edu/~archive/mac/
http://www.euronet.nl/users/mvdk/System6_Downloads/
http://209.120.136.205/forum.php?forum=1&topic=6&thread=2956 (Macintosh Garden)
http://mandragore.lautre.net/grenier/ (complete apps zoals Photoshop 1, helaas veel Frans)

En er is veel informatie over te vinden op bv.
http://www.knubbelmac.de/
http://www.jagshouse.com/
http://home.earthlink.net/~gamba2/
http://www.tribcsp.com/~dwood/oldmac.shtml

Ik had een maand geleden ofzo System 7.1 ergens vandaan gehaald, maar ik kan het niet meer vinden.

7.1 is ideaal voor 68030 machines

(edit) Hebbes: ftp://ftp.ucalgary.ca/pub/micros/mac/system/System_7.1.x/

Hey! net wat ik zocht! :D