Mac computer in verkenner?

In de Finder vind je je windows computers netjes terug, maar ik krijg mijn Mac's niet te zien in de verkenner van Windows XP...weten jullie waar dit aan kan liggen?

Je moet Windows-bestandsdeling op de Mac nog aanzetten. Systeemvoorkeuren>Delen>Bestandsdeling>Opties>Deel via SMB aanvinken.

aaaah ok, en daar kan ik gewoon een aantal mappen selecteren, daar gebruikers aan toekennen. zodat hun met de xp machines in de Mac kunnen... ideaal. er staat alleen wel dat ze toegang hebben tot de mac via smb:// .... dat zouden ze dan in verkenner in moeten tikken?... het is niet zo dat de Mac bij "netwerklocaties" of hoe dat heet bij Windows terecht komt.

zowel bij de browser als netwerklocaties in Windows XP kom ik nog niet in de Mac., File sharing staat aan met smb en afp. testfolder is aangemaakt en daar alle users op read en write gezet. de melding die ik krijg bij windows is: Pagina kan niet weergegeven worden, er is waarschijnlijk een programma vereist om de inhoud te tonen."

De Mac verschijnt idd op een gegeven moment ook bij Netwerklocaties (o.i.d.) op de pc. Al vaak gedaan, en het werkt. Soms moet je even geduld hebben voordat het verschijnt; soms wilt het helpen om opnieuw de netwerkverbinding te maken; soms ook even pc/Mac herstarten.

ok, dan heb ik even geduld..zal ik voor de zekerheid even een screenshot maken van mijn instellingen en die posten?

[img:8add1319b5]http://www.stefanhems.nl/instellingen.jpg[/img:8add1319b5]

Het werkt nu! :) het enige wat ik nog even moet doen is de naam workgroup veranderen in de naam van het domein en dan zou het gepiept moeten zijn om in windows alle computers windows en mac in 1 lijst te krijgen bij netwerklocaties.

En ik zou de rechten van everyone even terugzetten. Je wilt niet dat iedereen alles kan aanpassen toch?