Mac en 2 PC's: Ben ik nou gek ?

Dit lijkt me een simpele maar ik word er gek van, zelfs na alle helpfiles doorgekeken te hebben.

Mijn vrouw (Win 98 ), zoontje (Win 98 ) en ik (Jaguar) zijn met elkaar verbonden via Draytek Vigor 2600.
We kunnen allemaal internetten en de Win-bakken kunnen elkaar zien alles met ze delen.

Ik kan ook contact met ze maken MAAR… hun icoon verschijnt niet op desktop. Ik krijg ze wel te zien als ik wil zoeken of in een open-save-dialoogscherm, maar niet in de Finder.

Okee, dan nog een vraag:
Ga ik op een map staan en vraag ik de info op (waaronder eigenaar en bevoegdheden), dan zie ik bij groep een hele lijst. Wat betekent die ? Wie is UUCP en wie heeft die er ooit ingezet ? En mijn netwerkje (‘Beek’ ) hoe kan ik die erin zetten ? Pers lot van rekening moeten mijn vrouw en zoontje ook mijn computer kunnen zien toch.

Wie het antwoord weet: hartelijke dank.

Groeten,

Frans

als 'hun icoon' niet op jou desktop verschijnt heb je die optie misschien niet aanstaan: In de finder, ga naar 'finder prefs', daar kan je aanvinken dat 'connected servers' op je desktop verschijnen

Maar in de finder zouden ze dan toch gewoon zichtbaar moeten zijn?

Heb je wel verbinding gemaakt via het ga - menu van de finder?

Hans

Ja, Flipstra had helemaal gelijk: de Finder heeft ook preferenties die je in kunt stellen. Daar moet ik wat aanvinken, inderdaad.

Bedankt voor je antwoord.

Zit ik alleen nog nog met mijn groepen onder eigenaar en bevoegdheden.

groeten,

Frans

Die verschillende groepen zijn (laat ik het simpel zeggen) stukjes van de UNIX onderkant. In principe heb je ze niet nodig (wat is uucp? http://www.uucp.org/info.shtml). Als je op het slotje drukt naast de owner (ik denk eigenaar in het Nederlands) kun je ze niet meer kiezen en kun je ook niet per ongeluk andere groepen toegang geven.... Om de files van je mac te sharen met een windows doos: http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2002/11/19/mac_pc.html