Mac en KPN internet

Hoi,

Ik heb een Macbook Pro van 2 jaar oud. Sinds kort overgestapt van Tele2 op KPN internet en sindsdien duurt het een aantal minuten voordat de browser vanuit het niets een webpagina pakt. Heeft hij eenmaal de webpagina, dan kan ik vlot rond surfen. Het probleem zit dus in het starten.
Het maakt niet uit welke browser gebruik (safari, firefox, etc) overal hetzelfde probleem. Een Windows computer heeft overigens dit probleem niet. Bij de KPN helpdesk konden ze me helaas niet verder helpen.

Iemand een idee hoe dit op te lossen?

Groet, Jarik

Heeft je Mac wel internet? M.a.w. wat staat er bij Systeemvoorkeuren over de internetverbinding op het moment dat ie niet wil laden?

Bij mij was het opgelost door in te loggen op de xperia box en daar het kanaal te veranderen van je wifi.

Dit heeft bij mij gewerkt:
1) ga naar http://192.168.2.254
2) Username: KPN Wachtwoord: leeg laten, en gelijk inloggen, (of dit moet anders zijn ingesteld)
3) Ga naar Network (boven)
4) Ga naar WLAN (links)
5) Stel het als volgt in:
Enable WLAN: WEL
Mode: IEEE 802.11g Only
Channel: 7
Transmitting power: 100%
Enable WMM QoS: Niet

succes!

Hoi,

Maverick: er is continue verbinding.
Muchacho: dank, ik probeer het uit!

Er komen binnenkort (deze maand) als het goed is updates voor verschillende modellen Experiaboxen. Heb je de V8 versie? In de update daarvan zit ook een fix voor problemen met verbindingen met Airport. Hopelijk lost dat je probleem op.

Met de nieuwe instellingen is het volgens mij geregeld. Muchacho bedankt!

[quote=Whirlwind url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-en-kpn-internet#post-2496899 time=1354862272]Met de nieuwe instellingen is het volgens mij geregeld. Muchacho bedankt![/quote]

Geen probleem!

Waar download je zulke firmware updates voor de experiabox?

[quote=jopie213 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-en-kpn-internet#post-2497011 time=1354876350]Waar download je zulke firmware updates voor de experiabox?[/quote]
Die wordt automatisch geïnstalleerd. Als je er op het juiste moment bij bent is dat te herkennen aan het blauwe upgrade lampje.

Ik meende dat het probleem verholpen was, helaas had ik dat fout, het is weer terug. Iemand nog ideeën?

Nogmaals de vraag:)