mac game progameren

weet iemand nog een goed programma om te downloaden waarmee jezelf spellen kan maken. exclusief coldstone, silvercreator (en meer van die card programmas).

Wat voor een games wil je maken? En wat voor een kennis heb je met programmeren ?

Volgens mij heeft hij weinig ervaring als hij denkt dat zo even een programmatje kan downloaden om een spelletje mee te maken :)

Ik zou zeggen, probeer Xcode!

dit boek: http://www.spiderworks.com/books/cocoagame.php is erg leuk en vertelt je stap voor stap hoe je een game maakt. Maar je zal dan wel volhoudend moeten zijn en iets willen leren. Even 1-2-3 een game in elkaar vrotten gaat niet werken.

je kan jezelf vastbijten in [url=http://www.blender3d.org/cms/Home.2.0.html]blender[/url].

BlitzMax, dat enkele maanden geleden is uitgekomen, is ideaal om games voor de Mac te ontwikkelen. Het is de opvolger van het vermaarde Blitz3D (was alleen voor Win32). BlitzMax is relatief eenvoudig om te leren maar is krachtig genoeg om mooie snelle games mee te maken. Kijk op www.blitzbasic.com voor een demo.

wat voor spel ben je van plan te maken??

ja wat voor spel wil je gaan maken als het een gewoon 2D spelletje moet worden kan je heel simpel weg de volgende programma's gebruiken

macromedia flash
marcomedia director

jaja ik weet het ze zijn eigenlijk bedoelt voor websites maar je kan hier in ook heel simpel weg games inmaken en je kan ze dan nog zo opslaan dat het ook nog een windows spel is

Zomaar een game maken... tja het gaat niet vanzelf..

Ik ben nu al mijn oude games

tetris
boter kaas en eieren
galgje
tank commander
snake

opnieuw aan het schrijven in realbasic (voorheen vb.net) alleen maar om de syntax helemaal door te krijgen.
daarna kan ik weer door met iets nieuws. het schrijven van een goede game is lastig
Probeer daarom (net als ik) erg simpel te beginnen.

weet er iemand andere links naar games? ik heb lingo gemaakt en wil wel wat anders programmeren. die link naar spiderworks is dat cocoa Objective-C? daar ben ik nu mee aan het stoeien.

ik ben toch evht weleen paar programmas tegen gekomen waar je even 1-2-3 een spel in elkaar kan flansen (als je de events en scripten negeerd) dat was coldstone. maar ik vind het niet erg om wat te scripten (leer ik ook nog wat) ik wou overigens een RPG maken. en aangezien je game maker niet voor de mac hebt (behalve dan die vervelende met die cards) word het wat moeilijker. maar iedereen hartelijk bedankt!!! :lol:

Er zit dacht ik ook een race-spel in de voorbeeldprogramaatje van AppleScript. :? Wel nogal prehistorisch maar wel mooi om wat dingen te leren.