Mac Memory upgrade MBP 13" mid 2009

Beste allemaal,

Vandaag bij de Mycom het volgende werkgeheugen gekocht.

2x SODIMM DDR3,CL7,1066-4GB

Volgens verschillende sites en fora waaronder deze, moet dit prima te doen zijn.

op de verpakking van het geheugen staat zelfs MACMEMORY. Alleen wanneer ik deze plaats en mn MB opstart doet ie niks. ik hoor een kort zoemend geluid wat zich per 2 tonen steeds herhaalt. als ik het oude geheugen weer terugplaats dan werkt alles perfect.

Alvast bedankt.

Dirk

Misschien een foutje in een van de nieuwe latjes. Heb je al geprobeerd ze om en om te plaatsen dus 1 oude en 1 nieuwe naast elkaar. Als hij dan opstart kan je zien of het nieuwe geheugen herkent wordt bij "Over deze Mac".

Ik denk niet dat je Mac 8 gb aankan. Probeer eens met 6. 1 x 2 en 1x 4.

Dat model ondersteunt 8GB hoor @makoe.

Waarschijnlijk gewoon een foutje in één van de modules.

Beste Dirk, Ik gok dat dit Corsair cmsa bla bla 8 gb memory kit is?
Die werkt namelijk niet voor dat model. Ik heb 't zelfde geheugen twee keer geprobeerd en bij het opstarten gebeurde er op wat piepjes vrij weinig.
Heb toen bij de een Mycom winkel het geheugen weer ingeleverd (dat kan bij elke mycom winkel) voor Icudu 1333 ddr3 sodimm's, en deze werken prima! Ik raad je dus aan een Mycom in de buurt te bellen en je probleem uit te leggen:)

Jurwis

@ Dirk: ik heb helaas geen antwoord op jouw probleem.
Maar wat jij nu probeert te doen wil ik, ongeveer ook.

Hoop dat er iemand is die mijn vraag kan beantwoorden met betrekking tot het vergroten van het geheugen en de opslag capaciteit van mijn notebook.

Ik heb een MPB 13''inch met Mac OS X versie 10.5.8. Processor 2.26 GHz Intel Core 2 Duo en een geheugen van 2 GB 1067 MHz DDR3. Opslag is 160GB.

Het liefst wil ik het geheugen uitbreiden naar 8GB. Kan dit en welke merken zijn geschikt (heb wel wat merken gevonden: Samsung, Hynix, Micron, Kingstons KTA series, ICIDU)?

En kan iemand mij vertellen wat de mogelijkheden zijn wat betreft opslag?

@EstherA: Ja 8GB kan. Jij kunt dit setje kopen voor [url=http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.26-aluminum-13-mid-2009-sd-firewire-800-unibody-specs.html]jouw MacBook Pro[/url].
http://tweakers.net/pricewatch/233814/kingston-kta-mb1066k2-8g.html

En kijk vooral ook even in dit topic voor meer info:
http://www.onemorething.nl/community/topic/macs-en-ram-veel-gestelde-vragen

Thx TheBigZ. (Super leuke film trouwens :-)

Onderste link had ik ook gevonden, daardoor kwam ik erachter dat mn mac n btje geupgrade moet worden. Ik ben van nature niet zo'n computernerd;-(. Het ding moet eigenlijk gewoon werken en dat doet ie eigenlijk altijd (wat ben ik blij dat ik mn DELL ingeruild heb :-) ) maar toen bleek dat mijn nieuwe iphone 5 niet kan synchroniseren met mn itunes, omdat ik de nieuwste versie van itunes niet kan downloaden, omdat mn MacOS X geupgrade moet worden heb ik me er maar een beetje ingestort. En lang leve internet. Mijn verhouding page-ins/outs is niet zo gunstig: 1,68/1,26 GB.

En daarnaast heb ik nog maar 14 GB harddisk over van de 160.
Ik wil een upgrade naar een 500GB harddisk of 750. Is dit een optie?: "500 GB 7200 RPM Seagate SATA Hard Drive". Zou je dit aanraden of een SSD plaatsen. En welke dan?

Stomme vraag misschien. Zou je het aanraden om t zelf te doen, of te laten doen.
Ik heb nooit eerder aan een computer gesleuteld, maar de plaatjes zien er wel simpel uit en ik ben wel handig. Je moet vooral opletten met de statische elektriciteit als ik t zo lees.

??

[quote=EstherA url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-memory-upgrade-mbp-13-mid-2009#post-2506286 time=1356794399]Ik wil een upgrade naar een 500GB harddisk of 750. Is dit een optie?: "500 GB 7200 RPM Seagate SATA Hard Drive". Zou je dit aanraden of een SSD plaatsen. En welke dan???[/quote]

Ik zou je deze aanraden: [url=http://tweakers.net/pricewatch/297097/seagate-momentus-xt-st750lx003-750gb.html]Seagate Momentus XT 750GB[/url].
Dat is een grote harde schijf met een klein beetje SSD (8GB). Dan betaal je niet de hoofdprijs maar heb je wel een snelle schijf.

En je kunt het zeker zelf doen als je er maar rustig de tijd voor neemt. [url=http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/macbook-pro-unibody-faq/macbook-pro-13-15-17-mid-2009-how-to-upgrade-hard-drive-ssd.html]HIER[/url] kun je een instructiefilmpje vinden.

Beste allemaal,

Bedankt voor de antwoorden.

@ EstherA: Ik heb de Seagate Momentus 750GB (dus niet de XT versie). Werkt perfect en voor een laptop meer dan genoeg ruimnte. Kijk ook een op www.ifixit.com Ideale site met handleidingen zowel in PDF als op film.

Wat betreft het werkgeheugen.

dit is het type: SODIMM DDR3,CL7,1066-4GB. op de sticker staat MACMEMORY. ik heb alle mogelijkheden geprobeerd... maar niks werkt.

Morgen maar even terug naar de Mycom..

Fijne jaarwisseling.

Gr. Dirk

Ik heb ook een MBP voor m'n games op te spelen (mid 2009, 2,53Ghz) en het enige waar ik hem fatsoenlijk mee aan de praat kreeg was Kingston RAM. Op de site van Kingston staat er een configurator waar je alleen je serienummer maar hoeft in te voeren, werkt perfect!

Nogmaals, dat geheugen werkt niet voor het 2009 model( MacBook Pro5,5) ik heb 2 verschillende setjes getest en gaf dezelfde fout, Mycom medewerker gaf aan hier eerder over te hebben gelezen en eerder een klant met hetzelfde probleem te hebben gehad.
Ik gebruik nu icudu 1333mhz ddr sodimms en werkt prima!:)