Mac Mini 2.4 C-Duo: als media center?

Hallo,

Kon geen topic vinden met mijn vragen over de nieuwste mac mini, dus vandaar nieuw topic gestart:

Ik overweeg de aanschaf van een Mac Mini. Het gaat om een nieuwe, dus die nu te koop is:
http://www.apple.com/nl/macmini/specs.html
Deze heeft minidisplayport en HDMI.

Ik heb 3 vragen:

1. Kan ik deze aansluiten op:
- oude buisTV (alleen SCART)?
- Marantz SR5600 AV Receiver? Die heeft S-Video en Component (Y, Cb en Cr) ingangen
Ik wil voorlopig niet van mijn oude Buis TV af, aangezien ik daar niet wil investeren.

2. Software
Ik wil de mini via de TV kunnen bedienen, vanaf de bank. Dit wil zeggen dat ik een user interface wil met grote letters wil waarop ik muziek (iTunes bibliotheek via netwerk) en films kan afspelen. Kan dit met software als mediaCentral voor de Mac? Kunnen jullie iets anders aanbevelen?

3. HD content afspelen
Kan de mini mkv files afspelen? Op mijn Macbook 2.4 GHz krijg ik grote artefacts te zien en gestotter. Ik gebruik de minidisplayport van de macbook met een verloopje naar hdmi en speel af op een Plasma met hdmi ingang. Doet de mini dat beter?

Dank,
Sipke

Oude buisTV: Nee. VGA is nog het enige analoge signaal wat je eruit krijgt. En converterdoosjes moet je niet aan beginnen.

Software: Plex, xbmc, Frontrow, VLC.

HD Content: VLC, of een van de vele andere mediaplayers.(Movist e.d)
http://www.ffmpeg.org/projects.html

Het grootste probleem gaat dus je TV worden.

VGA? Ik heb wel eens een VGA -> Scart kabel ergens gezien in een topic uit 2006. Maar dat werkt kennelijk niet goed? S-Video gaat ook niet?

Stel dat ik mijn TV toch zou vervangen, kan de mini dan wel de HD content stottervrij afspelen? Ik gebruik nu VLC.

[quote=Sipke url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-mini-24-c-duo-als-media-center#post-2106883 time=1290765446]VGA? Ik heb wel eens een VGA -> Scart kabel ergens gezien in een topic uit 2006. Maar dat werkt kennelijk niet goed? S-Video gaat ook niet?

Stel dat ik mijn TV toch zou vervangen, kan de mini dan wel de HD content stottervrij afspelen? Ik gebruik nu VLC.[/quote]

Mac Mini speelt 1080p HD MKV's perfect af met programma's als Plex (absolute aanrader) of XBMC. Gebruik dan wel HDMI of DVI want HD video over SCART gaat echt niet lukken.

Dank voor jullie snelle reacties! Omdat ik gestotter en veel artefacts kreeg toen ik mijn MB 2.0 GHZ aansloot op mijn Plasma via HDMI dacht ik dat het door de processorsnelheid kwam. Maar net even een ander experiment gedaan:

Als ik op mijn oude MacbookPro uit 2006 (2.33 GHz Intel Core 2 Duo) dezelfde film afspeel via de DualLink DVI (=brede connector) op mijn 30" HDCinema Display, gaat het vlekkeloos! En dat is een oude computer die echt trager is dan mijn Macbook 2GHz voor andere toepassingen.

Conclusie: Het zal misschien de videokaart zijn? De oude macbook pro heeft een heel goede videokaart. De bewuste film doet het op de macbook 2 GHz ook niet goed op z'n eigen scherm...

[quote=Sipke url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-mini-24-c-duo-als-media-center#post-2106894 time=1290766264]Conclusie: Het zal misschien de videokaart zijn? De oude macbook pro heeft een heel goede videokaart. De bewuste film doet het op de macbook 2 GHz ook niet goed op z\'n eigen scherm...[/quote]
Moet even door het stof......Op mijn Macbook Pro heb ik de laatste versie van VLC (1.1.3), maar op mijn Macbook had ik nog versie 1.0.1 staan.:oops: Nogal wiedes dat de mkv bestanden dan kunnen stotteren. Op de Macbook nu ook versie 1.1.3 gezet en nu speelt die HD film daarop ook prima. Sorry.....
De Mac Mini zal het dan ongetwijfeld ook goed doen....

1.1.5 is de laatste versie van VLC.
http://sourceforge.net/projects/vlc/files/1.1.5/macosx/vlc-1.1.5.dmg/download

[quote=Pieterr url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-mini-24-c-duo-als-media-center#post-2107134 time=1290789248]1.1.5 is de laatste versie van VLC.

http://sourceforge.net/projects/vlc/files/1.1.5/macosx/vlc-1.1.5.dmg/download[/quote]

Dat is vreemd, ik heb vlc zelf gisteren naar updates laten zoeken en toen kwam 1.1.3 naar boven.... Maar goed, in elk geval dank! Ga hem ophalen....:cool: