Mac mini (2012) model upgraden met ssd (of 2e hd)

Hallo, ik wil graag mijn mac mini uit 2012 voorzien van een ssd hd en extra geheugen.
Nu heb ik hier ook dit gezien:
http://eshop.macsales.com/search/Mercury+Electra+3G+120GB

Zou je daarmee ook kunnen zorgen dat je van de ssd kunt booten?
Is natuurlijk wel lekker om de originele disk erbij te laten zitten.

Verder zou ik graag willen weten of iemand hiermee kan helpen (lijkt me een fixe klus als ik het filmpje zie)
Ik woon in Maastricht mocht iemand willen helpen.

Je kan er gewoon een ssd bijzetten (bv Samsung 840 pro van 256 GB). Dan maak je er een fusiondrive van. Kijk voor de instructie op iFixit. Valt erg mee. Hij moet wel helemaal uit elkaar maar is erg goed te doen.

Dit is misschien iets duidelijker, http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Mac+Mini+Late+2012+Hard+Drive+Replacement/11716/1
http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Mac+Mini+Late+2012+Dual+Hard+Drive+Kit/11713/1

Mac Mini: Dual Schijven zijn beter dan ‘Fusion’

http://macperformanceguide.com/macmini2012-dual-drives-vs-fusion.html

OWC ‘Data Doubler’ 2.5" HDD/SSD install Kit Mac mini 2011 & 2012

Artikelnummer: DIYIMM11D2

SSD SATA3 6G 6Gb/s. gebruiken, niet een SATA2 3G 3Gb/s.

Geheugen Upgrade: 16 GB / 2 x 8 GB.

Bijvoorbeeld: Geheugen-NANYA-PC12800-1600-SODIMM-16GB/2x8GB

Je hebt gelijk. Ik heb zelf de set bij iFixit besteld. Je kan hem ook kopen in de buurt. Dan is hij er met een paar dagen.
Macupgrade

Losse discs zijn wellicht sneller maar je moet er wel meer op letten. Fusion is iets langzamer maar gemak en een enorm verschil tov de HDD.

Als je de boel hebt geinstalleerd en de mini opstart met cmd ‘r’ en vervolgens naar schijfhulpprogramma gaat zou schijfhulp vanzelf de twee discs moeten fusen. Daarna kan je os’x installeren.

en een link over schijfhulpprogramma

http://blog.macsales.com/15619-special-note-for-adding-an-ssd-to-a-2012-mac-mini#more-15619

Vooral niet doen. Zet gewoon alle apps en OS op de SSD, en gebruik de HD voor een kloon van je OS en je bestanden. Kun je in geval van problemen altijd werken. Met een crash van een Fusion Drive liggen meteen beide eruit.
Ook voorkom je allerlei onnodig gepruttel in de achtergrond (met Fusion is het OS continue rommel aan het verplaatsen).

Dat hoeft niet! Je kunt het moederbord gewoon laten zitten. Zolang de HD maar niet 12mm dik is, maar gewoon 9 kan het veel makkelijker door de Airport antenne, de fan en de zwarte beschermkap los te halen. Kun je ook je IR sensor en witte lampje niet beschadigen.

@computerspace.
In mijn bescheiden opinie help je een gewone gebruiker niet met je bijdrage. De fusiondrive is er niet voor niets. Die is bedoeld voor gewone gebruikers die een slimme combinatie van SSD en HDD willen. En dat werkt perfect. Het schuiven van de bestanden door het OS is om de meest gebruikte bestanden op de SSD te krijgen. Dat wordt steeds minder naar mate je de computer meer gebruikt.
En als je de SSD goed wilt monteren (met de rubbertjes van de kit) dan moet hij wel degelijk uit elkaar. Zonder het verwijderen van het moederbord kan je hem er alleen maar los inschuiven.

Nee hoor, ik heb alle schroefjes en rubbers erop zitten. Ik moest het moederbord 5mm opschuiven omdat 1 drive te dik was, maar met 7mm modellen kan het zonder.
De fusion drive is voor de noob, die niet gewoon alles door OSX in zijn gebruikersmap laat opslaan. Als je een separate opslagstructuur hanteert met eigen backup-methodes, heb je in feite de slimme scheiding al voor elkaar. En een kloon van het OS op de 2e schijf is ook heel wat waard. Ik heb regelmatig mislukte software-updates (dank je daarvoor Apple!), en dan ben ik blij dat ik even met de HD kan booten en met een combo-update de ellende weer kan herstellen.