Mac Mini erbij

Verleden week heb ik uiteindelijk toch een Mac Mini gehaald om naast Windows ook ervaring op te doen met Mac OS X. Gewoon de basisversie, omdat ik 'm toch ging tweaken en het toch maar voor erbij zou zijn. Het is even wennen, maar het werkt wel aardig. Na wat gespeeld en getest te hebben heb ik 'm opengemaakt om processorsnelheid te veranderen en ander geheugen erin te zetten. Openmaken heb ik gedaan met een aardappelschilmesje en een plamuurmes. 1) Mesje ertussen om wat ruimte te maken 2) Plamuurmes ertussen om 'm open te klikken. Gaat heel gemakkelijk. Om processor op te voeren moeten wat weerstandjes verwijderd worden. Ik heb een stappenplan ervoor bedacht: 1) Mac mini openen 2) 3 schroefjes van bracket losdraaien 4) bracket + HD en koelfan verwijderen 5) draadje van power en lampje losmaken 6)Moederbord uitnemen en omdraaien 7) weerstandjes opzoeken 8)Met aardappelschilmesje 2 weerstandjes verwijderen en 1 weerstandje laten zitten 9)Mac Mini draait nu probleemloos op 1.58 GHz ipv 1.25 GHz (geeft bij info 750 Hz aan). Ga me nu verdiepen in Mac OS X om het beter te gebruiken, want ik vind windows momenteel nog handiger/functioneler

Heeft iemand een overzicht met ALLE toetscombinaties van Mac OS X? heb er tot nu toe een aantal gevonden bij tips
bijv. nieuw venster openen (voor internet) in windows is ctrl-n

Wat bij windows Ctr- is, is bij de mac bijna altijd het :apple: tje (links en rechts van de spatiebalk, op de pc zit daar Alt). Een nieuw venster is dus ook appeltje-N.

Bij alle programma's staan de meeste toetscombinaties in het menu... achter de actie staat altijd de toetscombinatie. Verder staan veel combinaties op de site van Apple.

[b:911492dd9f]iPhoto:[/b:911492dd9f]
http://www.apple.com/support/iphoto/shortcuts/

[b:911492dd9f]iMovie[/b:911492dd9f]
http://www.apple.com/support/imovie/shortcuts/

[b:911492dd9f]iTunes[/b:911492dd9f]
http://www.apple.com/support/itunes/shortcuts/

[b:911492dd9f]iDVD[/b:911492dd9f]
http://www.apple.com/support/idvd/shortcuts/

[b:911492dd9f]GarageBand[/b:911492dd9f]
http://www.apple.com/support/garageband/shortcuts/

<edit> typfoutjes </edit>

tnx, weer meer appleplezier

hallo TWEAKHAWK

ik ga binnenkort ook de overstap wagen naar apple
en waarschijnlijk ook op mac mini.
maar ik ben nu zo’n beetje om reacties aan uitkijken en sinds jij er nu eentje hebt: hoe zijn de ervaringen tot nu toe ?

alvast bedankt

:slight_smile: Thomas :slight_smile:

Toch een beetje vreemd; je gaat 'm al tweaken voordat je het OS ooit hebt gebruikt! Dus kun je nu nooit meer een goede vergelijking maken. Wel zou het kunnen dat je kernel panics krijgt, en dan weet je niet zeker of het overklokken ermee te maken heeft. Bovendien zit het hele 'Mac gevoel' veel meer in het OS, en goed werkende hardware, dan in de wet van de grote getallen, dus ook daarom is het tweaken onzinnig. Maar ja, 'Tweakers' hè.... Iig veel plezier met je Macje 8)

Toetsenbordcombi’s:
hier op MacOSX onder Truuks
• Mac Help op je Macje geeft ook een hele lijst
(Mac Help is sowieso een aanrader voor een ‘beginner’!)
Apple geeft ook een lange lijst
(wel oud maar adequate)
• via Google…