Mac Mini Server in grafische werkomgeving

Hallo iedereen,

Onze Xserve heeft jammer genoeg z'n beste tijd gehad. Om budgettaire redenen vroeg ik mij echter af of een Mac Mini server in de volgende situatie een goede keuze zou zijn:

We werken met een team van ongeveer 12 mensen constant aan Indesign en Photoshop documenten. We openen ze via onze iMacs op de server (we slepen ze dus niet naar het bureaublad). De servers staan in onze kelder en zijn via een Ethernet (niet zeker of het GB ethernet is) verbonden.

Op dit moment hebben we een G5 Xserve draaien die dit best aankan. Maar wat met de Mini?

Graag jullie advies! :lol: Alvast bedankt!

Zo te horen gebruiken jullie de server puur als file share. In dat geval zal een Mac Mini server zeker voldoende zijn. Ga je ook "echte" serverapplicaties draaien zoals een mailserver enz?

Die mini zal qua rekenkracht sneller zijn dan de xserve. Echter de xserve heeft nog wat andere kwaliteiten. Namelijk op het gebied van data doorvoer. De architectuur is wat meer gespitst op data doorvoer, van harddisks naar netwerk bijvoorbeeld, dan de mac mini. Ook zit je met de mac mini snel aan het plafond qua opslag. Via thunderbolt zou je een externe storage op de mac mini kunnen aansluiten. Wellicht is dit voldoende voor wat je er mee wilt doen.

Je zou op de xserve eens kunnen kijken wat de data doorvoer op het netwerk of op je schijven is op het drukste moment.

@Almerrrrr we zouden het puur voor fileshare gebruiken

@banditbiker we kunnen bepaalde zaken splitsen over verschillende Mac Mini servers (op termijn) of inderdaad een extra thunderbolt oplossing bij plaatsen. Maar voor backup en dergelijke lijkt het mij misschien beter om verschillende Mac Mini servers aan te schaffen

Je zou er 2 afzonderlijk van elkaar kunnen laten draaien zodat ze een kopie van elkaar zijn.
Dan kun je load balancing doen en bij uitval van 1 kun je dan (hetzij trager) op de ander verder.

Zoals gezegd, het lijkt dat het hier gaat om data servering. Je bottleneck is hier je ethernetlijn. Een mac mini (zeker met die i7) is hier meer dan genoeg voor. En als je hier nog andere servers op zou zetten (mail bv) is het nog geen probleem. Enige probleem heb je als je met twaalf man videorendering door de server zou laten doen. Maar zoals je zei, werken aan de file, doet je client.
Met thunderbolt kun je makkelijk je capaciteit uitbreiden. Van de andere kant alsje 1000 euro gaat uitgeven voor alleen eenfileserver, kun je net zo goed een dedicated NAS kopen.

[mod name=Hansi2124 url=/profiel/hansi2124]Verplaatst van Grafisch & Fotografie naar dit subforum.[/mod]

Gooi het in de cloud met Version Control.

Op die manier kunnen er meer mensen aan dezelfde bestanden werken en je hoeft zelf niet te zorgen voor back-ups. Daar hebben designers geen kaas van gegeten, anders waren jullie wel ICT'ers geworden.

+ Bijna geen investering nodig vaak alleen een abonnement en miss. een paar video's om een nieuwe manier van opslaan (weg schrijven) onder de knie te krijgen.

http://sixrevisions.com/project-management/the-ultimate-guide-to-version-control-for-designers/

Het idee van de spullen in de cloud is leuk alleen in de praktijk is dan vaak de internetlijn de zwakke schakel. Zitten hier op een 120 up en downs glasvezellijn en bij een test een aantal maanden geleden zaten de dtp'ers wel erg lang op hun materiaal te wachten.

Bij een cloud oplossing moet je eerst goed kijken naar het gemiddelde formaat van de te bewerken bestanden en je internetlijn.

Waarom niet een NAS als fileshare? Voordeel van een deftige NAS is dat je dmv hotswap defecte schijfen kunt vervangen. Wel raad ik aan om een NAS te kiezen met ondersteuning voor AFP.

Verder hebben NASaen van QNAP en Synologt ook RSYNC. Als je dan twee de zelfde NASsen hebt kan je snachts de boel naar een ander pand sturen.