Mac Mini server VPN verbinding voor Dummuies

Hallo allemaal,

Ik lees al een tijd mee op jullie forum en meestal helpt me dat. Nu kom ik er echter niet meer uit, dus heb ik ook een account gemaakt.

Het gaat om het volgende. Ik heb net een nieuwe Mac Mini Server gekocht met OS X server. Deze wil ik in eerste instantie voornamelijk voor bestanddeling gebruiken. Het toevoegen van mappen en wijzigen van rechten ed. gaat echt heel makkelijk. Wat niet zo makkelijk gaat is het maken van een VPN verbinding. Dit ligt zeer waarschijnlijk aan de IP instellingen in de server zelf als in de client. Bij mij leven nu vragen zoals: mag je een eigen IP adres bedenken? Zo ja, waar moet deze uit bestaand? Zo nee, maak je dan gebruik van het IP adres van de server of die van mijn MacBook (zit maar 1 cijfer verschil tussen).

Kortom ik ben echt een 'dummie' op dit gebeid. Ook na vele artikelen/posts van Google en dit forum. Ik heb al zoveel geprobeerd. Kan iemand hier een uitgebreide stappenplan posten om een VPN verbinding tot stand te krijgen. Heb een sterk gevoel dat ik niet de enige zal zijn die daarmee geholpen is.

Alvast bedankt!

Tim

VPN is er niet voor dummies ;) net als servers en netwerken in het algemeen... daarom is er een losse opleiding voor en zijn er specialisten. Het probleem is namelijk dat het altijd anders is, ook al is het soms bijna hetzelfde.

Een stappenplan zal vast wel te maken hebben, maar ik zou er dan sowieso 100 stappen in moeten stoppen, en diverse voorwaardes en controles. Het is namelijk afhankelijk van veel meer parameters dan slechts wat knoppen indrukken op je Mac Mini.

Om te beginnen moeten we eerst alles van je netwerkconfiguratie weten, en van je clients.

@TS Zie mijn post op dit forum hierrrr: http://www.onemorething.nl/community/topic/os-x-server-vpn-time-machine

Enigszins ander onderwerp, wellicht wel relevant.