[Mac OS Panther] Ibook wil niet met wep (wifi) wel zonder.

Ik heb sinds een week een Ibook (mijn eerste appel!) met een Airport kaartje, alles werkt perfect en ik moet zeggen dat Mac OS X een stuk lekkerder werkt dan Win XP :D Ik heb thuis en op mijn werk wifi en zou graag mijn mac er mee koppelen, dit werkt perfect totdat ik WEP inschakel (thuis en op het werk) ik gebruik een 64Bits (10 cijfers) wep wachtwoord, moet ik iets bijzonders instellen? Ik kan met mijn windows notebook (WinXP) en PDA (WinCE5.0) wel verbinding krijgen met wep ingeschakeld.

Ik heb dit kunnen vinden met google…
http://support.earthlink.net/mu/1/psc/img/walkthroughs/hardware/Linksys/9347.psc.html
Maar dit werkt ook niet.

Mac: Ibook G3 600MHZ / 256MB / Airport (11B) / Mac OS X 10.3.4 (met alle updates tot vandaag)

Netwerk: Linksys 11Mbit router

Werk net 8 dagen met Mac OS X dus ben behoorlijk op Noob-Level :finderoud:

ik had aanvankelijk ook problemen met inloggen op het Wifi netwerk met mijn iBook (jaguar) bij mij moet je het wachtwoord op de computer tussen aanhalingstekens zetten, en in het accesspoint niet.

Verder moet je er op letten dat niet alle tekens zijn toegestaan voor het wachtwoord, ik dacht alleen “hexadecimale tekens” of zo. (cijfers 0 t/m 9, letters a tm h ???) whatever.

Weer niet of dit bij jou de oorzaak van de problemen is maar kleine moeite om het te proberen.

[quote:dbe936a367="EagerB0bNerd"]ik had aanvankelijk ook problemen met inloggen op het Wifi netwerk met mijn iBook (jaguar) bij mij moet je het wachtwoord op de computer tussen aanhalingstekens zetten, en in het accesspoint niet.

Verder moet je er op letten dat niet alle tekens zijn toegestaan voor het wachtwoord, ik dacht alleen “hexadecimale tekens” of zo. (cijfers 0 t/m 9, letters a tm h ???) whatever.

Weer niet of dit bij jou de oorzaak van de problemen is maar kleine moeite om het te proberen.[/quote:dbe936a367]

Helaas, dit werkt ook niet :frowning:

Je moet er een dollar tekentje ($) voor zetten. Dan herkent je iBook het als een hex code.

Ja klopt. Ik heb ook een linksys 11 mbps, en ik zat ook te klooien. Je moet daar waar hij om het wachtwoord van het netwerk vraagt, een $ ervoor zetten. Dan zou het moeten werken. succes

Kan me bijna niet voorstellen dat de oplossing hier (zie links) al niet tussen zit:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=9476&highlight=linksys+wep
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15428&highlight=linksys+wep
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15621&highlight=linksys+wep

Succes!