Mac OS Weakness Discovered

http://www.wired.com/news/mac/0,2125,63528,00.html

Ik wil niet lullig doen, maar volgens mij is dit oud nieuws?

http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1472

solly hool ...

Deze oplossing had ik al elders gepost:

Voor wie het gat wil dichten: Download op versiontracker.com het programma Misfox, start dit programma op en kies het tabje “Protocol Helpers”.
Kies daar uit de lijst het protocol “help” , klik op edit en klik in het geopende veld op “choose”. Kies daarmee in de programma-map voor het programma Teksteditor en klik op “OK”.
Als je nu op een site komt die potentieel kwaad had kunnen doen dan opent er geen narigheid maar de teksteditor.

Als je het programma stickies niet gebruikt, kun je ook dit programma kiezen i.p.v teksteditor. Als je dan een velletje aanmaakt in stickies waarop staat: “inbraakpoging” dan krijg je een herinnering als iemand op deze manier op je mac binnen probeert te komen.


En voor wie wil controleren of Safari/explorer (nog) lek is, vond ik een simpel testje:
Copy paste het volgende adres in de adresbalk van Safari/explorer:

help:runscript=…/…/Scripts/Info Scripts/Current Date & Time.scpt

en druk op enter. Als er een venstertje met de datum en de tijd verschijnt, dan is je browser toe aan een servicebeurt zoals hierboven beschreven.

Lees [url=http://www.marihart.org/leo/tao/hole_filling/]deze pagina[/url] en installeer [url=http://www.rubicode.com/Software/RCDefaultApp/]RCDefaultApp Prefence Pane[/url] waarmee je alles wat Apple in OS 9 Internet Config had zitten - en in OS X gemakshalve(?) wegliet - terugvindt .

Moet dit niet met koeieletters op de voorpagina?? Best wel gevaarlijk, dit lek.

[quote:812764f55f="nankovic"]Moet dit niet met koeieletters op de voorpagina?? Best wel gevaarlijk, dit lek.[/quote:812764f55f] Zoals gezegd, het heeft er al op gestaan:

http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1472

[quote:bd208694ab="Zaphod_B"][quote:bd208694ab="nankovic"]Moet dit niet met koeieletters op de voorpagina?? Best wel gevaarlijk, dit lek.[/quote:bd208694ab] Zoals gezegd, het heeft er al op gestaan:

http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1472[/quote:bd208694ab]

Weet ik, maar het zijn geen koeieletters :slight_smile:

[quote:54e8f78b15="buurman"]En voor wie wil controleren of Safari/explorer (nog) lek is, vond ik een simpel testje: Copy paste het volgende adres in de adresbalk van Safari/explorer:

help:runscript=…/…/Scripts/Info Scripts/Current Date & Time.scpt

en druk op enter. Als er een venstertje met de datum en de tijd verschijnt, dan is je browser toe aan een servicebeurt zoals hierboven beschreven.[/quote:54e8f78b15]
Er zijn berichten dat de nieuwe beveiligingsupdate 05-24 niet helemaal zou werken, maar na installatie is het venster met datum en tijd weg.