mac os x , waar opgeslagen ?

Domme vraag misschien maar kan het antwoord niet vinden waar bevind zich besturingssysteem ? heb op I book nieuwe versie mac os x en moet andere computer nog hiermee updaten, liever niet via de lijn want ik heb alleen een slecht telefoonkabeltje hier in Frankrijk

Het systeem staat in een complexe structuur van verborgen en niet-verborgen mappen zoals /System, /bin, /etc, /dev, /usr en /var.

Dat kan je niet zomaar kopieren.

Wil je op een andere Mac dus ook Mac OSX hebben, dan zal je dat via de installatie CD moeten installeren.

<nijntjetaal>

Alles wat je zo’n beetje op je harddisk ziet staan, is je besturingssysteem, afgezien van wat applicaties en wat extra fonts die naderhand geinstalleerd zijn.

Kopieer je niet zo 1 2 3 dus :slight_smile:

Updaten kan je alleen doen via een bv 10.3 cdrom / dvd
</nijntjetaal>

success :slight_smile:

of je kunt met [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/13260]Carbon Copy Cloner[/url] een kopie maken van je i-book en dat met Carbon Copy Cloner datzelfde systeem op je andere mac zetten (incl alle programma's, thuismap etc.)

Of bedoel je wellicht dat je op beide machines Mac OS X 10.3 heb staan... maar op je iBook de allerlaatste versie 10.3.4 en je wilt die update ook installeren op je andere Mac... maar die updater niet nogmaals downloaden van de Apple servers...? In dat geval heb je nog een kans dat deze updater in je (je hd)/Library/Packages staat...

De pkg-bestanden in de map Receipts In de Library zijn alleen ontvangstbewijzen, je kunt ze niet openen om dingen te installeren.