mac osx cursus ?

ik heb een vriend overgehaald om een mac te kopen maar hij wil eerst een beetje kijken hoe osx in elkaar zit , dus weten jullie mss goede sites waar alles uitgelegd word met screenshots enz ? liefst engels of nederlands graag.

[url=http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2003/02/28/screenshot.html]screenshot 1[/url] zoek ook eens op google images mac os x panther screenshots kom je een heel eind

Op onderstaande url staan 13 gratis lessen OSX in quicktime. Ze zijn in het Engels en de rest van de lessen moet je betalen maar deze aanpak bevalt mij erg goed omdat je geen tekst hoeft te lezen.

http://www.computer-training-software.com/panther.htm

thnx

http://home.planet.nl/~macmiep/macmiepmaccursus/maccursusindex.html

De cursus van Mac Miep is inderdaad uitgebreid.

Ik ben zelf een recente switcher en ik sta nog steeds verbaasd over hoe eenvoudige de meeste dingen zijn. Dat is nu mijn ‘uit probeer methode’ geworden. Wat verwacht ik dat makkelijk is? Wat lijkt mij logisch? En gewoon proberen. Meestal doet je mac het dan gewoon.

Gisteren nog. Een stukje tekst van een internet pagina wilde ik even snel bewaren. Markeren en dan… ? :? Tekst editor opstarten??? Neeee lijk mij te omslachtig. Dus gewoon de tekst gesleept naar de desktop en voila. :smiley: Er is automatisch een finder bestandje aangemaakt waarin de tekst staat. :lol:

Makkelijker kan het gewoon niet.