Mac resolutie probleem!!

Beste OMT'ers

ik heb een dual screen setup op mn mac mini 2011, nu loop ik tegen het volgende probleem aan: mn hoofdscherm (waar dus het dock staat) doet het prima maar mijn 2e scherm lijkt niet helemaal goed te werken. aan de linkerkant van het scherm zit een grote zwarte balk het lijkt alsof hij een stuk van het beeld niet gebruikt (voorheen heeft alles prima gewerkt).
wie kan mij helpen?
ohja het 2e beeldscherm is aangesloten op de thunderbolt port met een VGA apple adapter en het hoofdscherm via HDMI

[img]/uploads/community/750a37105f29a92821284e8edc27d1ab55c8892b_0.png[/img]\

en zo ziet het eruit

[url=https://www.dropbox.com/s/fb2mwn7r75xvnmu/IMG_0287.JPG]KLIK[/url]

Even onder 'orden vensters' kijken. BTW een VGA adapter ondersteunt geen full hd, dus als je tweede monitor dit ondersteunt kun je beter een dvi adapter en dvi kabel aansluiten

voer ff een auto adjustment uit op je tweede monitor !
zit altijd in het menu van een Monitor die optie, met VGA kan het beeld soms er raar uitzien, Digitaal stuurt hij het altijd goed aan, met VGA moet soms even handmatig worden bijgesteld..

Succes !

VGA Kan overigens Prima een 1920X1080 Beeldresolutie aan dat is geen probleem !
VGA zal je pas in de problemen komen als je bijv. 4K resoluties of 2K wilt weergeven, dit kan hij nog steeds aan maar mogelijk zal je dan signaal verlies krijgen..

VGA kan van alles aan maar de thunderbolt-VGA adapter is beperkt. Als je te ver gaat (te hoge resolutie of te hoge refreshrate) gaat het beeld heel erg bibberen en is het niet meer bruikbaar.