Mac-software voor html photo-gallery

Ik ben op zoek naar een programma waarmee je online photo-gallery's kunt maken. Heb ervaring met [url=http://www.digitaldutch.com/arles/]Arles Web Image Creator[/url], werkt echt super maar heeft één heel groot nadeel: draait alleen onder M$ :( . Ben dus nu op zoek naar een vergelijkbaar programma voor MacOS X dat de foto's (over het algemeen van een digitale camera) automatisch in een html-pagina zet, zoals ik dat nu ook doe via Virtual PC (= niet echt handig). Een voorbeeld van hoe de html-bestanden er nu uit komen zie je hier:

http://www.popupkoor.nl/fotos/150903_hotzone/index.html

Alvast bedankt voor jullie suggesties.
Arno

Als je het pakket hebt kan je ook gewoon Photoshop gebruiken.

File -> Automate -> Web photo gallery

Volgens mij kan het met iPhoto ook. Of moet je dan een .Mac account hebben?

Diverse andere programma’s vind je hier:

http://www.macupdate.com/search.php?keywords=web+album&os=&button.x=15&button.y=12&os=macosx

JAlbum [url]http://www.datadosen.se/jalbum/install.htm[/url] ofwel maak je je paginas met flash (zeer mooi gedaan) met BananAlbum [url]http://mac.tucows.com/preview/354118.html[/url]

ofwel gewoon met iPhoto (exporteers als webpagina) en dan uploaden met een ftp-client

Bedankt voor jullie snelle reacties. Ja, ik heb een .Mac account, maar die fotopagina's die je dan exporteert vanuit iPhoto vind ik niet echt super. Ben geen fan van die slideshow-layout. Geef toch de voorkeur aan gewoon simpel.

Maar, vond een plugin voor iPhoto; Galerie. Ziet er op het eerste gezicht wel goed en simpel uit. Ik ga even lekker proberen…

De kwaliteit van de foto's in iPhoto bepaal je voornamelijk zelf wanneer je de foto's exporteerd. Natuurlijk binnen de grenzen van de foto zelf. Wanneer je iPhoto de foto's als webpagina laat exporteren staat inderdaad de resolutie erg laag, maar door die hoger te zetten behoud je natuurlijk veel meer van je foto's.

Kan het niet met Graphic Converter en dan de boel uploaden via Ftp (in elk geval een pak goedkoper dan Photoshop.)

Ik vind iPhoto juist erg makkelijk en ik was verrast door het gemak. Je exporteert een thumbnailpagina in het aantal kolommen wat je wilt als je meer dan 1 pagina aan foto's hebt genereerd hij zelf de 'doorlinks' zelfs een achtergrondje is mogelijk. Ook onder de foto's zelf komt een linkje onder 'verder-terug'. Het enige nadeel vind ik het gebrek aan lay-out/letter type mogelijkheden.

Beste,

er is ook Iview media Pro voor simpele html pagina weergave, en natuurlijk het programma zelf.

zoek via versiontracker.com.

succes,

eko

Kijk hier maar eens: http://www.myriad-online.com/en/products/galerie.htm