.Mac sync probleem

Ik heb een tijdelijk .Mac account genomen om te testen of het synchroniseren van mijn twee Mac's werkte, en na enig testen beviel me dit wel.

Nu heb ik mijn oude account geactiveerd tot een volledig account. Het synchroniseren ging twee keer goed, maar nu werkt het niet meer.

Ik stuur de gegevens van mijn iMac naar .Mac, en haal ze weer op met mijn iBook.

Ik heb de Synchronisatie richting goed staan, en ik heb meerdere malen geprobeerd, maar de verjaardafgen, afspraken en bookmarks komen gewoon niet op mijn iBook terecht.
Ook zijn van beide Mac’s de inlog gegevens correct.

Heeft iemand tips, of een oplossing misschien?

wellicht TE voor de hand liggend maar op je ibook wel de genoemde items aangevinkt!

[quote:4823e2dacb="mike"]wellicht TE voor de hand liggend maar op je ibook wel de genoemde items aangevinkt![/quote:4823e2dacb]

jep.

tijdens het eerste testen kreeg ik een melding in iCal dat ie bijgewerkt werd, maar die melding krijg ik niet eens meer…

ik heb exact hetzelfde probleem, het werkt gewoon niet

addressbook synct wel goed,

ik heb een g4-17" en een ibook g4

allebei de machines draaien tiger, maar op de desktop heb ik illegaal tiger geinstalleerd vanaf de ibook. zal dat ermee te maken kunnen hebben?

frustrerend…

Ik had het probleem ook, en ik heb ook een iMac en iBook.

Ik ben er inmiddels achter hoe het werkt. .Mac is een “parkeerhaven” voor je syncdata. Ik “parkeerde” telkens van beide computers de data op .Mac, en haalde telkens de data van dezelfde computer op. Dan veranderd er dus helemaal niks.

Kies wat je wilt syncen

[img:665fc565f5]http://www.dj-kiwi.com/images/sync0.jpg[/img:665fc565f5]

Klik op de computers om de syncdata van wilt ophalen

[img:665fc565f5]http://www.dj-kiwi.com/images/sync1.jpg[/img:665fc565f5]

Kies de sync richting (vervangen of parkeren)

[img:665fc565f5]http://www.dj-kiwi.com/images/sync2.jpg[/img:665fc565f5]

Bijvoorbeeld:

Je “parkeerd” de gegevens op .Mac van je iMac, en je haalt ze dus weer op door op je iBook de iMac te selecteren en de syncrichting naar je iBook te zetten.
Nu zul je diverse sync waarschuwingen krijgen, en dat is wat je wilt.

Ik HAD het ook maar nu weer opgelost door jullie .. bedankt!!

Even een andere vraag over .Mac want ik wil het op een vergelijkbare manier gaan gebruiken. Is ook het volledige e-mail bestand te synchroniseren, de inbox etc. ?

(Ik lees in alle lijntjes alleen maar over het adresboek en de agenda maar vind mijn mailtjes nog veel belangrijker om thuis verder te kunnen werken).

Tks. jeffo
:apple: :roll:

Volgens mij niet,

Je kunt alle binnenkomende mail wel met meerdere computer ophalen als je een “copy achter laat op de server” (dit is een functie in je accounts panel van Mail preferences), maar voor uitgaande mail kan dat niet.

Hoe stel ik in dat er mail achterblijft op de server?

[quote:2f4919037d="jeffo"]Even een andere vraag over .Mac want ik wil het op een vergelijkbare manier gaan gebruiken. Is ook het volledige e-mail bestand te synchroniseren, de inbox etc. ? [/quote:2f4919037d]

JA (.Mac is eigenlijk gewoon een IMAP-account)

http://www.apple.com/nl/macosx/features/dotmacsync/

maar dat geldt zeker alleen voor de berichten die via ...@mac.com verstuurd/ontvangen worden?

Ik heb 4 andere accounts waarvan ik de mail binnen krijg, maar die zijn toch niet te synchroniseren?

Inderdaad, alleen de .mac mailbox synchroniseert.

Of je laat je 4 andere mailaccounts doorsturen naar je .Mac-account...

Je kunt meerdere Mail accounts synchroniseren. Sterker nog, je kunt alleen alles of niks synchroniseren wat je in Mail hebt staan, dus inclusief accounts van andere providers. Maar ik geef toe dat het mij niet helemaal duidelijk is of dat goed werkt.

Ter verduidelijking wat je kan verwachten met mail-synchronisatie via .Mac:

Stel, je internetprovider is Planet. Dan heb je ook mailbox(en) van Planet. In Mail heb je waarschijnlijk één of meerdere accounts aangemaakt om Planet-mail te ontvangen/versturen. Nu kunnen die aangemaakte Planet-accounts wèl worden gesynchroniseerd (met al je inkomende post zichtbaar op andere Mac’s via je eigen .Mac-account) maar [i:927efcd7c3]niet de verzonden mailtjes, concepten[/i:927efcd7c3] etc. Deze mailtjes zijn alleen zichtbaar op de Mac waarop ze zijn verzonden cq aangemaakt. En dat is vaak wel lastig wanneer je op verschillende computers werkt en een verzonden mailtje wil bekijken.

Naast het bovenstaande verhaal heeft .Mac zelf ook een mail-account, gebaseerd op IMAP. Het voordeel hiervan is dat het een soort mailserver is, dus ALLE mails worden gesynchroniseerd, ook de verzonden e-mails en je tijdelijk bewaarde e-mailconcepten.

Leander

Is dat echt zo? Dan is dat is heel simpel op te lossen. Voer gewoon al je accounts in op alle computers. Laat de berichten op de server staan bij je provider en je ziet alle mailboxen overal.

Ik synchroniseer Mail op drie computers, waarvan op een computer ook nog eens op twee gebruikersaccounts. Ik zie alle concept- en verstuurde mails overal staan. Het enige probleem is dat de mails van xs4all alleen de gelezen-status krijgen op de computer waarop ze zijn geopend. De .Mac mails worden wel op alle computers als gelezen aangemerkt zodra ze ergens zijn geopend.

Gijs, Jij hebt dan waarschijnlijk geen POP mailbox maar IMAP, kijk maar eens bij je instellingen, ben ik wel benieuwd naar. Planet maakt gebruik van POP en daarmee lukt het niet om verzonden mail op veschillende comp's te bekijken.

Gijs,

XS4ALL maakt toch wel gebruik van POP-boxen, zo zag ik op hun website deze info staan.

Hieronder zijn 4 screenshots van mijn Mail-accounts te zien.
Verschillen deze instellingen met die van jou?
Ik zou heel blij zijn wanneer het door een wijziging in 'n instelling wel lukt.

[img:6061ad7aca]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=12636[/img:6061ad7aca]
[img:6061ad7aca]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=12633[/img:6061ad7aca]
[img:6061ad7aca]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=12634[/img:6061ad7aca]
[img:6061ad7aca]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=12635[/img:6061ad7aca]

Groetz,
Leander

Sorry voor de wat late reactie, er moet af en toe ook gewerkt worden en andere dingen worden gedaan. Maar verdomd, je hebt gelijk. Wat stom dat je daar na twee jaar pas achterkomt. :oops: Nou gebruik ik mijn .mac adres als hoofdadres en verstuur dus weinig mail via xs4all, maar inderdaad zijn verstuurde xs4all-mails alleen te zien op de computer waar ze zijn gemaakt. Is me gewoon nooit opgevallen. Dus helaas, toch geen oplossing. :(

Het gaat dus toch niet zonder mailserver, helaas pindakaas. Thijs, toch bedankt voor je reactie.