Macbook air: nu goed moment? waar beste koop?

Beste mensen, voor haar werk heeft mijn vriendin een nieuwe macbook nodig;

aangezien het met name internet/email/textverwerking is dachten we aan een macbook air.

 

Is nu een goed moment om er een te halen of wordt er (zeer) binnenkort een update verwacht? en waar zijn de beste deals te vinden (maar wel betrouwbaar en met garantie)?

Dank!

Prima computer. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat er binnen een half jaar een nieuw model komt dus je kunt gewoon kopen.

 

Betrouwbare winkels voldoende. Instapmodel zal je niet veel goedkoper vinden dan deze prijs.

 

€ 899,-- bij MacFreak :slight_smile:

het gaat dan wel om een refurbished model van 2018

 

https://www.macfreak.nl/macfreak-deals/macfreak-hardware-deal-macbook-air-2018-voor-een-bodemprijs-66726/

tnx guys

Mijn advies zou zijn om geen Mac (of wat dan ook) te kopen bij bol.com

Bol is namelijk niet zelf de verkoper, maar slechts een doorgeefluik voor allerlei vage webwinkels, gelukszoekers en drie-hoog achter eenmanszaakjes. Die vaker niet dan wel zelf voorraad houden, en de spullen zelf pas gaan bestellen nadat jij besteld hebt. Laat staan dat ze service of garantie kunnen verlenen.

Als er dan iets fout gaat, is bol volgens eigen zeggen niet verantwoordelijk, omdat zij niet “de verkoper” zijn.

Niet zo gek doen jij! ?

 

Die vage webwinkels waar jij het over hebt verkopen vooral nep EarPods, USB-kabels en oplaad-adapters welke ze inkopen via AliExpress. Deze zolderkamerondernemers komen heus niet aan het inkoopprogramma van Apple om daar MacBook Air’s IN te kopen en ze dan nog eens tegen dit soort prijzen door te kunnen verkopen terwijl ze ook nog winst maken.

 

De Mac verkopen bij Bol verlopen gewoon via Bol.com zelf, gezien het feit dat ze zelf gewoon officieel een Resellers-licentie hebben en bij Apple kunnen inkopen zoals Amac, MediaMarkt en al dit soort bedrijven dat ook kunnen en mogen doen.

 

 

 

 

Als iets niet door Bol.com zelf verkocht wordt dan staat het er altijd bij vermeldt.

 

 

 

De SSD-klusjesman van MacFreak heeft niet zo’n licentie, dat is net zo erg als al die vage zolderkamerondernemers.

Ja Shmoo, dat zal best. Ondanks dat het vreemd blijft dat ze een resellers licentie hebben en tegelijkertijd counterfeit rommel uit China verkopen. Ken verder geen een Nederlandse webwinkel die dat doet. Maar, ik heb zelf eigenlijk alleen maar slechte ervaringen bij bol, en bij klachten geven ze niet thuis. Dat is voor mij genoeg reden om er nooit wat te kopen, uit principe

Prima maar los dat soort problemen lekker zelf op en ga geen onzin verkopen op basis van jouw gevoelens richting iets of iemand. Bol.com is gewoon een geweldig goed en gerenomeerd bedrijf.

Het zijn geen “gevoelens” maar concrete ervaringen. Dat jij het een “geweldig goed” én “gerenomeerd” bedrijf vindt verandert daar weinig aan. Voor wat betreft de namaak producten (Samsung en Apple) zijn ze al eerder op de vingers getikt, o.a door het programma Kassa. Maar ze zijn weer helemaal terug bij af omdat ze “zoveel producten verkopen dat ze die onmogelijk allemaal kunnen controleren” . Net zoals Marktplaats dus. Bol is een jungle van bonafide en schimmige aanbieders door elkaar, dat jij dat onderscheid van te voren kan maken is mooi, maar er zijn ook webshops waar je daar helemaal niet over hoeft na te denken, waar je voor dezelfde prijs kan kopen inclusief de zekerheid van service en garantie.

Verder is eenieder natuurlijk vrij te kopen waar hij wil, maar de topicstarter vroeg naar “betrouwbaar en met garantie”. Vandaar dus.

 

Yourmacstore
Prima webwinkel!