MacBook batterij zonder serienummer nu al problemen

Hallo iedereen,

Ik zit met een gek probleem. Ik heb een jaar + 3 maanden geleden een nieuwe accu voor mijn Macbook Pro (2009) gekocht. Nu geeft dat ding al aan, dat hij service nodig heeft. Eigenlijk moet ik hem dus vervangen… (heb alle trucs al geprobeerd, niks werkt).

Nu vraag ik me alleen af: kan het wel, dat een accu die wordt verkocht als ‘gefabriceerd door DP’ geen serienummer heeft…? Ik krijg te horen dat ik 3 maanden na de garantie ben en dus pech heb. Maar ik vind elke 15 maanden een nieuwe accu kopen natuurlijk niet echt een oplossing. Is dit iets waar ik mijn rechtsbijstand achteraan kan sturen? Of overdrijf ik? Waar ik mee zit; natuurlijk kan ik pech hebben en een misbaksel hebben dat buiten de garantieperiode feitelijk het loodje legt. Maar… dat ontbrekende serienummer zit me niet lekker. Geeft me het idee, dat deze accu helemaal niet door DP is gefabriceerd…

Oh en ik ben op zoek gegaan naar DP als manufacterer om het hen rechtstreeks te vragen, maar ik kan ze nergens vinden online…

Maar wie is DP dan en waarom ga je ervan uit dat een ‘DP’ batterij een serienummer zou moeten hebben? Als je een ‘namaak’ batterij koopt loop je dit risico nou eenmaal, maar dat terzijde…

ik zie in de stats 90 recharge cycles.
Hoewel dat niet heel veel is is het voor een accu van 15 maanden wel hoog. wellicht een tip om de accu richtlijnen van apple na te gaan;

in het kort; zoveel mogelijk op stroom houden, boven de 80%, eens per maand geheel leeg gebuiken tot de laptop vanzelf uit gaat, dan een volle nacht doorladen. op deze wijze heeft mijn ruim 4 jaar oude accu nu 55 cycles en een health van 94%. (in vergelijking, die van jou 59%)

Dat alles gezegd hebbende; jouw accu is er relatief slecht aan toe, met 90 charges mag je niet 40% van je capaciteit kwijt zijn.

Je zegt zonder serienummer, gefabriceerd door DP; ik hoop dat je er niet meer dan 40 euro voor betaald hebt.

Een originele is duur, maar gaat wel langer mee.

@McPim: ik had begrepen dat DP (een van de 2?) fabrikanten is die de originele APple batterijen ook maakt. Vandaar die keuze. Het lijkt mij dat ELK artikel een serienummer moet hebben… Wat bedoel je met ‘namaak’? Apple maakt zelf niet meer de accu’s voor mijn Macbook (aldus AppleCare chat).

@Ree: ik houd mijn MacBook meestal onder stroom en laat hem ook een keer in de zoveel tijd leeglopen. Dus vermoedelijk zit het 'm daar niet in… Ik heb er rond de 68 euro voor betaald maar het probleem is: wie verkoopt ècht de originele en welke verkoper is betrouwbaar…? Dan betaal ik gerust een hoger bedrag namelijk.

@Tim983: dat zou allemaal best zo kunnen zijn, maar ik zou dat dan toch wel ergens willen lezen of zeker willen weten. Ik bedoel met ‘namaak’ dat in principe elke batterij die je niet bij Apple koopt of door een Apple Service Center laat vervangen wat mij betreft ‘namaak’ is. Je komt er namelijk nooit achter wat de kwaliteit van zo’n batterij is. En dan is goedkoop dus helaas duurkoop zoals je nu ontdekt…

Dus je laatste vraag is nogal makkelijk te beantwoorden: Apple zelf uiteraard.

@McPim: inderdaad, maar daar ligt dus een probleem… Apple vervangt de batterij van de 2009 MacBooks niet (meer) en ook kon men geen betrouwbare fabrikant noemen. Weet jij misschien wie goede batterijen verkoopt? Uiteindelijk moet ik daar naartoe gezien de staat van mijn huidige.

Heb je op eBay gezocht?

@Tim983: Ah sorry, dat wist ik niet… Dan wordt het een stuk lastiger inderdaad. Ik denk dat het erg moeilijk is om een gegarandeerd goede batterij te vinden. Ik zou voor een zo groot en bekend mogelijke leverancier kiezen die hierin gespecialiseerd is en dit al jaren doet. Na ruim een jaar al stuk is wel pech denk ik, ook goede niet-originele batterijen horen (veel) langer mee te gaan.

Ik zie bijvoorbeeld dat hier twee batterijen worden verkocht, goedkoop en duurder. Maar de dure heeft wel 2 jaar garantie, dan heb je in ieder geval voorlopig zekerheid. Als ie na 2 jaar nog goed is houdt ie het ook nog wel wat langer vol… (check wel even of dit jouw model laptop is, anders even zelf de juiste selecteren). Het is in ieder geval een betrouwbaar bedrijf dat voldoet aan de voorwaarden die ik noemde.

Als je de Supplier List van Apple doorloopt dan komt Dynapack als meest aannemelijke accu fabrikant naar voren.

Je kunt ze allicht een e-mail sturen met jouw accugegevens en vragen of zij hier een oordeel en advies over willen geven.
Bij een voordelig antwoord kun je deze reactie gebruiken als bijlage van joiw klacht richting Apple.

@McPim en @T-sec: bedankt! Ik ga ernaar kijken.

https://eustore.ifixit.com/index.php?lang=1&cl=search&searchparam=battery+2009