Macbook blijft uitvallen na vervangen accu

Hallo
Ik zal me even voorstellen ik ben henry 23 jaar oud en woonachtig in ijsselmuiden, ik ben nieuw op dit forum en ook nieuw met het gebruik van de mac os, ik wil proberen Windows in het verleden te laten liggen en me concentreren op het mooie mac systeem. Nu heb ik om te beginnen een macbook late 2008 unibody 2.4ghz 4gb aangeschaft om voorlopig de kneepjes te leren en te ontdekken. Nu is het probleem echter dat de batterij mega snel leeg trekt en de macbook helemaal dood valt terwijl de accu nog op gemiddeld 30% zit. Ik heb gekeken naar de batterij status en er stond bij "onderhoud vereist" dus ik heb een nieuwe accu besteld maar ook die gaat razend snel leeg en de macbook valt dan ook uit maar dat is alleen bij gebruik op accu spanning. Ik lees veel verhalen van mensen die hun accu dan vervangen en dat t daarna goed is. Nvram/pram resetten heb ik ook gelezen maar dat werkt niet zoals het er staat maar ik heb me twijfels erbij of dat helpt. Ik baal er best wel van want ik wil niet altijd verbonden zitten aan die kabel! Heeft iemand Mischien toch nog een idee wat ik over het hoofd heb gezien? De nieuwe accu status is goed en heeft nu 1cycli gehad

Mvg Henry

Gefeliciteerd met je Mac! :)

Misschien helpt het om het te kalibreren:

Hang hem aan de netstroom totdat die volledig is opgeladen, en laat hem daar dan nog 2 uur aan zitten (je mag je Mac ondertussen gebruiken.)

Haal dan het netstroom eraf, en gebruik hem tot die helemaal leeg is. Laat hem dan nog een paar uur in sluimer staan.

Laad hem dan weer volledig op.
Bron: http://support.apple.com/kb/HT1490?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL

Hopelijk helpt dit!

Hallo Jeroen

Ja dat heb ik Alwel geprobeerd maar het probleem is. Er komt geen sluimerstand want hij gaat ineens uit zonder dat ie helemaal leeg is. Hij sluimert niet en krijg ook geen melding dat is het vreemde eraan

Dat is inderdaad vreemd. Als je geluk hebt ligt het aan de accu die je hebt gekocht, en anders misschien aan de hardware (software lijkt me niet).

Waar heb je de accu gekocht?

Jaa vreemd Jaa. Ik heb de accu bij q24u.nl gekocht en veel goeie reacties over gelezen Maarja ik kan er nog niet echt lovend over spreken eerlijk gezegd het is btw geen officiële Apple accu maar de specs zijn het hetzelfde en vertoond ook dezelfde kuren..

Ik zou contact met ze opnemen en zorgen dat ze een nieuwe accu sturen (dat kost jou dan niks dus is het proberen waard). Als het dan nog steeds niet werkt is er vast iets hardwarematigs aan de hand.

Deze accu's zouden gewoon moeten werken als je de juiste hebt gekocht.

Het kan natuurlijk ook aan de MacBook liggen. Misschien heeft de vorige eigenaar die niet zonder reden verkocht...

ja dat vraag ik me ook af, maar als iemand dan weet waar het weg komt kan ik het evt vervangen, vind het wel jammer maar om hem weer te verkopen? dan zadel ik er weer een ander mee op, en de laptop ziet er super netjes uit en werkt perfect behalve dit probleem dan

Je zou de verkoper kunnen vragen of hij op de hoogte was van dit probleem en of hij weet waar het aan ligt.

ja dat zal ik ook even doen en ik zal een chatten met iemand van macrepair die hebben mensen die proberen je vraag op te lossen

Laat maar weten of het is gelukt!

ja dat zeker! momenteel is er niemand online die me te woord kan staan dus ik wacht t even af,, heb wel mailtjes terug van q24u maar die zeggen ja dan moet je je helderheid van het beeldscherm minder zetten dan win je 45 min xD :P jaa juist.

Dikke onzin is dat hoor. Als ik mijn beeldscherm op het helderst heb (bijna altijd) valt mijn MBP echt niet bij 30% uit... :slant:
En je wint er ook geen 45 minuten mee...

jaa hij moet toch wel 4 a 5 uur mee kunnen gaan? ik surf alleen een beetje ik doe geen spelletjes enzo..

Dan moet dat zeker lukken. Bij mij tenminste....

[img]http://[/img]

Doe eens een SMC reset: http://support.apple.com/kb/HT3964

[img]/uploads/community/4542790e062ee9e680c4e11cebdef3412ad0933d_0.jpg[/img] kan iemand hier wat uit afleiden??

Dat de 'gezondheid' van je batterij 76% is, wat echt vreselijk slecht is voor een nieuwe batterij.

Je moet dus sowieso een nieuwe van dat bedrijf krijgen.

ik heb ook de smc reset gedaan en de nvram maar dat de accu nu al zo een lage gezondheid heeft staat me niet aan