MacBook Intel Core 2 (!)Duo f MacBook Pro Intel Core Duo 2.0

Ik heb recent een nieuwe loaded imac aangeschaft met airport extreme. Ik wil nu een laptop aanschaffen voor surfen in de woonkamer, op reis, etc. De veeleisende video montage programmas doe ik wel op mijn imac. In eerste instantie gekeken naar de nieuwe Macbook 2.0 GHz Intel Core [b:003fc4866f]2 [/b:003fc4866f]Duo, maar deze heeft alleen een scherm van 13 inch. Ik kom nu een aanbiedingen tegen waarin ik een 'oude' Macbook Pro 15,4" Intel Core Duo 2.0 voor slechts 300 euro meer kan krijgen. Je hebt dan een stuk meer (aluminium) laptop met twee inch groter scherm. Dat is me wel 300 euro waard. Zijn er nog belangrijke afwegingen die ik vergeet?

de intel Core 2 Duo is volgens apple zelf wel to 25% sneller dan de core duo.... en de "oude" proceccors hebben meer warmte problemen...

maar ja, de ander is natuurlijk wel een pro he....

Je zegt zelf dat je video montage e.d. wel op je iMac doet, dan heb je dus in feite geen groot scherm nodig op je MacBook (Pro) omdat je dan toch voor dat surfen ook wel met een 13 inch beeldscherm uit de voeten kan.

In principe is bij benadering de Core 2 Duo natuurlijk sneller maar dat zal voor een beetje surfen e.d. niet enorm veel verschil maken, denk ik.

Wel zijn revisies er niet voor niks natuurlijk. Zoals Frenco zegt zijn warmteproblemen opgelost en ook andere (kleinere) problemen worden opgelost in revisies.

Verschil qua processor zit 'm echter ook in 't feit dat de Core Duo géén 64 bit ondersteunt terwijl de Core 2 Duo dat wel doet.
Als je straks wil overstappen op Leopard, die volledig 64 bit native is, dan is een processor met volledig 64 bit ondersteuning wel handig, denk ik.

Daarvoor heb je natuurlijk ook een fatsoenlijke videokaart en een dvd brander. Denk alleen dat de macbook beter is voor op reis. 64 bit is een beetje larie. Sinds de eerste powerpc is de geheugenbus al 64 bit en 64 bit adresseerbaar. 64 bit instructies zijn kul. Zal niet veel schelen.

Niet vergeten het scherm van de macbook pro is 2 inch groter (en zoals elke vrouw zal beamen. 2 inch is niet weinig....)

Dat verschil is niet helemaal 25%, kijk maar goed welke processoren ze vergelijken, en dan vooral naar het aantal Ghz, was dus niet helemaal eerlijk die vergelijking... Warmteverschil klopt volgens mij wel, maar die nieuwe zijn ook niet echt 'vriendelijk' voor de schoot :D

Daarnaast is de 15" een pro, dus nog meer voordelen dan alleen een processor

Succes met je keuze!

haha ja maar waar heb je die 2 inch voor nodig? om te surfen niet lijkt me... :D

@koen, ik denk dat TS bedoelt 300 euro meer dan een Macbook dus +/- 1.400 - 1.500 euro....

Tja, maar mocht je ooit nog een pro applicatie erop willen draaien, kan dit dus niet op de macbook.
Moet je je van te voren goed realiseren natuurlijk.

Marcel

Ik heb zowel een MacBook (CD) als MacBook Pro (C2D) en ik ervaar de MacBook Pro als 'steviger'. Kijk je echter naar prestaties dan heeft de MB inderdaad een snellere processor, maar de Pro heeft meer opties. Mocht je er eventueel wel voor kiezen om wat grafisch werk onderweg te willen doen, dan heb je het wel 'aan boord'. Hierbij moet je denken aan een echte grafische kaart, die ontbreekt bij de MB.

Voordeel van de MacBook C2D is natuurlijk wel dat de eerste kinderziektes eruit zijn en dat geldt ook voor de Pro. De Pro CD heeft in het begin nog wel wat kinderziektes gehad.

ja maar je gaat hem toch niet voor grote dingen gebruiken zou ik die 300 euro bewaren en meer geld in intern geheugen steken

[quote:2f3de0d39d=“mollie319”]@koen,
ik denk dat TS bedoelt 300 euro meer dan een Macbook
dus +/- 1.400 - 1.500 euro…

Tja, maar mocht je ooit nog een pro applicatie erop willen draaien, kan dit dus niet op de macbook.
Moet je je van te voren goed realiseren natuurlijk.

Marcel[/quote:2f3de0d39d] :smiley:

en daar zit ook weer wat in, wat Frenco zegt....

Confusion!!! 8)

Marcel

De Macbook Core duo 2 kan met de [url=http://www.apple.com/nl/wireless/80211/] 80211n [/url] werken en de Mac Pro Core Duo niet.

ja, daar heeft noxius ook een belangrijk punt....

[quote:70c052f1b3="noxius"]De Macbook Core duo 2 kan met de [url=http://www.apple.com/nl/wireless/80211/] 80211n [/url] werken en de Mac Pro Core Duo niet.[/quote:70c052f1b3]

ik heb een macbook pro core duo. van de laatste lading, dus net voor de mbp core 2 duo. kan ik dan niet met de ‘n’ standaard voor draadloos internet werken??

waarschijnlijk niet met de laatste standaard als je de link van noxius leest...

Dank aan iedereen voor de reponse. Ik denk nogsteeds dat ik voor de Macbook Pro ga. Een goede prijs kwaliteit prestatie. De Pro biedt meer mogelijkheden. Het snelheidsverschil is verwaarloosbaar het scherm is groter en het is niet van plastic.

Wel een goed punt van Noxius. Mijn imac heeft de 80211n mogelijkheid volgens mij al. Als ik dus iets in huis met hogere data overdracht wil verzenden kan dat (moet ik wel een nieuwe airport extreme kopen). Bovendien duurt het volgens mij nog wel even voordat 80211n de nieuwe standaard wordt. Ik vind 13inch persoonlijk weldegelijk minder relaxed surfen dan 15 inch. Tja Frenco sommige afbeeldingen moeten niet te klein zijn…

M.b.t. de 64 bit mogelijkheid heb ik begrepen dat er maar weinig programmas zijn waar het verschil tussen 32 en 64 echt uitmaakt.

[quote:3d631ee1ee="Frenco"]waarschijnlijk niet met de laatste standaard als je de link van noxius leest...[/quote:3d631ee1ee]

ow. had nog niet op de link gekeken. vergeten… bedankt en macwolt; ik denk dat je de goede keuze maakt!

[quote:2069751033="macwolt"]Dank aan iedereen voor de reponse. Ik denk nogsteeds dat ik voor de Macbook Pro ga. Een goede prijs kwaliteit prestatie. De Pro biedt meer mogelijkheden. Het snelheidsverschil is verwaarloosbaar het scherm is groter en het is niet van plastic.

Wel een goed punt van Noxius. Mijn imac heeft de 80211n mogelijkheid volgens mij al. Als ik dus iets in huis met hogere data overdracht wil verzenden kan dat (moet ik wel een nieuwe airport extreme kopen). Bovendien duurt het volgens mij nog wel even voordat 80211n de nieuwe standaard wordt. Ik vind 13inch persoonlijk weldegelijk minder relaxed surfen dan 15 inch. Tja Frenco sommige afbeeldingen moeten niet te klein zijn…

M.b.t. de 64 bit mogelijkheid heb ik begrepen dat er maar weinig programmas zijn waar het verschil tussen 32 en 64 echt uitmaakt.[/quote:2069751033]

hahaha je hebt gelijk sommige afbeeldingen moeten niet te klein zijn… :wink:

Vergeet niet het 64 versus 32bits verschil. Leopard zal volledig 64bits zijn, waardoor je waarschijnlijk een nog groter performancewinst haalt met een Core 2 Duo processor.