MacBook op LCD TV aansluiten

Ik krijg volgende week een lcd tv en vroeg me af hoe ik deze het best kan aansluiten, ik wil namelijk de tv als extern beeldscherm gebruiken en om films enzo via me macbook erop af te spelen. Welke bedrading kan ik het best gebruiken? Ik zat te denken aan de mini dvi -> hdmi alleen weet ik niet of op die manier ik het ook kan gebruiken als beeldscherm. Wie kan mij helpen?

Apparatuur:
MacBook Pro (juni 2009)
32PFL9604 Philips tv

Gefeliciteerd met de keuze van je TV. Je hebt een mooie TV gekocht!

En over de benodigde kabels is al heel wat afgeschreven hier op het forum…
http://forum.onemorething.nl/search.php?search_keywords=lcd+tv+dvi+hdmi+kabel&search_terms=all

De recente MacBook Pro’s hebben een mini-DisplayPort uitgang. Je kunt met een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter en een DVI-HDMI kabel je MBP verbinden met je TV. Verder heb je dan nog een audio-kabel nodig. (De linkjes zijn indicatief. Je zult deze kabels nog wel ergens goedkoper kunnen vinden.)

[img:96bfe9a104]http://www.allekabels.nl/product_images/elelctronica-lrg-qIaz447mSHvk.jpg[/img:96bfe9a104]
[img:96bfe9a104]http://www.allekabels.nl/product_images/elelctronica-lrg-XkaiyxohKRAW.jpg[/img:96bfe9a104]

[img:96bfe9a104]http://images.csnw.com/lrg/v11772.jpg[/img:96bfe9a104]

Als je toevallig ook nog een reciever hebt raad ik je ook aan om dan een toslink kabel te gebruiken. Hiermee is het mogelijk om 5.1 geluid uit je macbook te toveren...

[url=http://www.allekabels.nl/na/0/1043044/Professionele-Optische-Kabel.html]Mee eens[/url].

[img:0744ec33b0]http://www.allekabels.nl/product_images/elelctronica-lrg-JUTu0yoDNUY4.jpg[/img:0744ec33b0]

Een andere mogelijkheid is de DR. Bott Mini-displayport naar HDMI kabel, zo ga je rechtstreeks naar HDMI zonder eerst DVI ertussen.

Het komt uiteindelijk op hetzelfde neer hoor …

En als je die mogelijkheid gebruikt met dat verloopje van Dr. Bottle, heb je dan ook nog een aparte kabel nodig voor je audio vraag ik me af?

Heb toevallig ook net een nieuwe tv gekocht =)

[quote:1d4fb79480="Anszje"] heb je dan ook nog een aparte kabel nodig voor je audio vraag ik me af?[/quote:1d4fb79480] Ja. Er komt geen audio uit de mini-DisplayPort van Apple.

Ik zag vandaag bij iCentre wel een verloop kabeltje (weet het merk helaas niet) wat van mini display port naar HDMI ging, maar met een USB aansluiting voor het geluid...

Heb er even naar gekeken, maar het viel me niet 1,2,3 op of dit dat ook 5.1 geluid kan doorsturen

de Dr.Bott kabel ondersteunt het doorsturen van geluid via Mini-displayport, maar de mac niet. Je hebt dus idd nog een aparte kabel nodig