Macbook Pro 13 inch mid 2010 SSD

Ik heb een Macbook pro uit 2010, nu wil ik daar een ssd schijf in zetten.

Zou dit passen: http://www.mycom.nl/componenten/solid-state-drive/59762/sandisk-ultra-plus-128gb-notebook-kit of deze http://www.mycom.nl/componenten/solid-state-drive/143526/samsung-840-evo-120gb

Ze passen beiden. De Samsung heeft overigens de beste reputatie wat snelheid en betrouwbaarheid betreft.

ik dacht de de crucial M500 hoger scoorde wat betreft betrouwbaarheid.
Maar goed, maakt allemaal niet veel uit want in de praktijk toch niets merkbaar van voor de doorsnee gebruiker, noch snelheid, noch betrouwbaarheid.
http://be.hardware.info/reviews/5121/ssd-showdown-36-256gb-en-512gb-ssds-review?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=hardwareinfo

quote van pag. 15 in de review:
“De totaalscore wordt bepaald door het meetkundig gemiddelde van de verschillende onderdelen te nemen. Opnieuw worden de traces ‘real time’ afgespeeld, dus inclusief idle tijd. Dat maakt dat net als bij PCMark7 de scores van ssd erg dicht bij elkaar liggen. Dat komt dan ook overeen met de praktijk: bij normale consumententoepassingen is het vrijwel onmogelijk om moderne ssd’s van elkaar te onderscheiden.”

Je leest over een belangrijk woordje heen: en. Het gaat om de combinatie van betrouwbaarheid EN snelheid. Daarnaast heeft Crucial veel meer problemen gekend met haar firmware dan Samsung maar dat hebben ze altijd weer netjes opgelost (Crucial spul moet je om deze reden dan ook niet meteen bij release kopen). Het zijn beide sterke merken.