MacBook Pro (2011) reset Mac OSx installeren lukt niet

Hi! Ik heb mijn oude MacBook Pro uit 2011 onder het stof vandaan gehaald omdat ik deze tijdelijk ga gebruiken.

Omdat ik dacht dat het wel handig zou zijn om hem te resetten naar fabrieksinstellingen heb ik dat gedaan. De harddisk gewist via Schijfhulpprogramma etc. zoals over beschreven stond.

Zodra ik OSx El Capitan wil installeren lukt het niet.

  1. Via het opstarten en CMR + R klik ik op installeer OS X opnieuw, vervolg de stappen.
  2. Dan krijg ik de melding: "als u OS X wilt downloaden en herstellen wordt bij Apple gecontroleerd of uw computer hiervoor in aanmerking komt."
  3. Ik klik op Ga door...
  4. Dan worden de installatiegegevens geladen
  5. en vervolgens eindig ik met de melding: 'Een versie download ontbreekt'.
Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen of is deze oude barrel gewoon te oud geworden hiervoor?

Dank!

 

Het handigste is dan om macOS te installeren via dvd of usb. Heb je de bijgeleverde dvd’s van macOS nog? Wanneer je je Mac opstart vanaf die dvd, dan kan je macOS installeren. Je installeert dan de versie die oorspronkelijk bij je MacBook werd geleverd, daarna kan je updaten naar een nieuwere versie.

 

Mocht je nog een andere Mac in huis hebben, dan kan je ook een usb met de installatiebestanden met een nieuwere macOS-versie aanmaken.

Hi Aj,

Duidelijk, die cdrom’s heb ik helaas niet meer.

Ik heb op dit moment alleen een nieuwe MacBook Air in huis, met lightning ingangen, dus ik ga daar iets op verzinnen. Hoe kan ik vanaf daar die installatiebestanden aanmaken of op een usb overzetten? Geen idee hoe dat moet!

Met deze tips moet dat lukken: https://www.appletips.nl/bootable-usb-stick-macos-mojave/

Ik heb het ook net bij de hand gehad. Je moet de systeemdatum terugzetten voor de installatie begint. Zie: https://www.appletips.nl/recovery-problemen-datum/

Er zijn meerdere Recovery Modes: https://support.apple.com/nl-nl/HT204904

Met Option-⌘-R installeer je bijvoorbeeld de laatste versie die voor jouw mac beschikbaar is. Voor een Macbook Pro uit 2011 is de laatste officiële versie 10.13 (High Sierra) compatible en onofficieel tot de meest recente versie te installeren via USB.

Door een goedkope 120/240GB SSD en 8GB RAM in te bouwen kan een Macbook Pro uit 2011 nog wel even mee (mits de videochip nog naar behoren functioneert natuurlijk - want dat is een bekend probleem voor deze generatie).