Macbook pro alu 2008 problemen

Beste Apple fans,

Ik heb twee weken geleden een mediaserver gekocht die ik gebruik als backup en extra opslag. Daarna heb ik mijn Macbook leeg gemaakt en opnieuw voorzien van Mac OS X 10.5.8.

Sinds een dag heeft mijn Macbook Pro Alu 2008 last van vastlopers en beeldgrafische problemen.
De vastlopers zijn gevolg van die rare pixelblokkige beeldproblemen die na een uur tot anderhalf opkomen wanneer ik mijn macbook heb opgestart. Eerst lijkt het dat er hier en daar een pixel dood gaat maar dat is alleen kleur verandering. Vervolgens komen er allemaal grijze en donkergrijze balken in het scherm gevuld met een regen van pixels (het ziet er wel vet uit imo.. :p). Maar ik baal er enorm van natuurlijk.

Mijn Macbook Pro Alu:
2.4 GHZ Intel core 2 duo
4GB (vanuit de apple store, online welliswaar)

Hij draait al sinds de zomer 2008 non-stop. Intensief gebruik van adobepakket, mediatoepassing en nog wat andere leuke programma's.

Is het ouderdom? Of weet iemand wat ik fout/vergeet/anders moet doen. Ik kan alleen zeggen dat ik van Snow Leopard terug gestapt ben naar mac osx.

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft of suggesties kan geven,

Mvg,

Gerrit

Check deze link [url=http://support.apple.com/kb/ts2377]http://support.apple.com/kb/ts2377[/url]. Het is een gekend probleem. Die van mij na 3/4 jaar en een hoop zeuren, eindelijk gratis gerepareerd.

Wauw, super suggestie. Heel erg bedankt.

Ik heb de macbook serie aangegeven in het artikel en de symptomen komen ook overeen. De rust keert al een beetje terug.

Super!

Gr

Zelfde ervaring gehad hier. Het scherm hield er na weergave van wat vreemde artefacten opeens mee op. Het logic board is kosteloos vervangen bij een Apple Service Provider.