Macbook Pro -> Full HD tv -> 1080p Mkv. film

Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleem. Ik heb mijn Macbook Pro aangesloten op mijn HD tv, als ik een Mkv. film wil afspelen met Quicktime met Perian, dan speelt het niet erg vloeiend en is er een klein beetje vertraging in het geluid. Ik heb net geprobeerd een 1080p film, ik neem aan mp4 formaat, van Apple HD Gallery af te spelen en dat werkte prima! Dus nu is mijn vraag: Hoe krijg mijn mkv. film vloeiend afgespeeld? Ik blijf het liefst Quicktime of Frontrow gebruiken. Het is nogal irritant dus hoop dat jullie mij kunnen helpen.

MKV is nogal een klote-formaat als het gaat om samenwerking met Apple's eigen software, de MKV opslaan als een MOV bestand ( zonder te hercoderen ) is in de regel de snelste methode.

Voor het afspelen gebruik ik de avc1 codec in plaats van Perian, dat scheelt ook een hele hoop qua shokkerig afspelen.

Okee, hoe sla een mkv. film al mov bestand op?

En kan je me misschien een link geven waar ik die avc1 codec kan downloaden?

@unSOUND: [url=http://www003.upp.so-net.ne.jp/mycometg3/]avc1Decoder 0.8.1[/url] is "discontinued". Heb jij ook ervaring met de recentere decoders van deze Japanner?

http://www003.upp.so-net.ne.jp/mycometg3/avc1Decoder.dmg

[quote:ed1f9c6fc1="unSOUND"]MKV is nogal een klote-formaat als het gaat om samenwerking met Apple's eigen software, de MKV opslaan als een MOV bestand ( zonder te hercoderen ) is in de regel de snelste methode.

Voor het afspelen gebruik ik de avc1 codec in plaats van Perian, dat scheelt ook een hele hoop qua shokkerig afspelen.[/quote:ed1f9c6fc1]

Ehm, als je een film met Quicktime opslaat naar .mov formaat dan verkleint die bv een HD film van 9 gb toch naar 6 gb? Het lijkt me dat er dan wel wat mindere kwaliteit uitkomt. o.0

Waarom speel je het niet af met VLC?

[quote:d1f08d781b="Pieterr"]@unSOUND: [url=http://www003.upp.so-net.ne.jp/mycometg3/]avc1Decoder 0.8.1[/url] is "discontinued". Heb jij ook ervaring met de recentere decoders van deze Japanner?[/quote:d1f08d781b] Nee, maar die versie, evenals de 0.7.6 versies werken prima. Sinds de komst van Perian is er bijna geen vraag meer naar zijn versie, daarom is hij er niet mee verder gegaan. Maar de laatste versies van Perian zijn nog slechter dan de eerste.

Een MKV film pslaan als MOV bestand kan met QuickTime Pro en met MPEGstreamclip.

[quote:cc49b5d0e7="Yannes"]Ehm, als je een film met Quicktime opslaat naar .mov formaat dan verkleint die bv een HD film van 9 gb toch naar 6 gb? [/quote:cc49b5d0e7] Ik zeg toch vrij duidelijk [b:cc49b5d0e7]ZONDER[/b:cc49b5d0e7] te hercoderen ?!

( Nog los van het feit dat jouw bewering überhaupt niet klopt… )

Why bother, use VLC:

http://www.videolan.org/vlc/

Of gewoon Plex gebruiken? Oprecht, ik heb in het verleden ook .mkv bestanden omgezet naar .mov bestanden, maar voor de gemiddelde gebruiker is het een slecht advies. Tuurlijk is afspelen met Front Row leuk, maar totdat QuickTime beter in staat is H.264 af te spelen (zonder gebruik te maken van avc1decoder 0.7.6. of 0.8.1 danwel Perian etc.) alsmede codecs als DTS, zou ik het niet gebruiken. Het kan wel, maar het werkt niet gemakkelijk. En dan heb ik het ook nog niet over subtitles. Verder is het terugzetten van .mov naar .mkv niet of nauwelijks mogelijk.

Inderdaad Plex. Met mijn MBP kon ik sommige van deze full hd filmpjes alleen vloeiend met Plex afspelen terwijl VLC, Quicktime en Mplaxerosx er de brui aan gaven.

Het enige programma dat fatsoenlijk .mkv afspeelt op de Mac is Movist.

-> http://code.google.com/p/movist/

ik gebruik zelf ook Plex om 1080P mkv-tjes af te spelen op mijn MacBook White. Werkt echt Super!

Ook hier een Plex-gebruiker voor .mkv-bestanden. Werkt als een trein op een Begin 2007 MacBook White. Geen gedoe met omzetten o.i.d. Heb net als sven- ook een tijdje de .mkv-bestanden in een mov-container gezet, alleen is dit voor compatibiliteit met andere spelers niet erg handig. Moest alles op een of andere manier weer terugzetten om ze af te kunnen spelen op mijn Popcorn Hour A-110.

Ik raad ook Plex aan.

Ik heb bestanden die tussen de 5 en de 22 gb bijv 1080p/DTS, spelen prima af
VLC stottert maar Plex speelt het prima af. Andere voordelen van plex:

  • instellen van beeld grote (mocht je dara behoefte aan heben)
  • Instellen van ondertitel grootte en plaats.
  • gebruik van apple afstandsbediening voor macbook (pro). I is eigenlijk een must zelfs)

Misschien laat maar ik wil jullie deze conversie toch niet onthouden.

Keepvid en MKV4Mac.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Zakske, bedankt! Ik ben al tijden op zoek naar een oplossing voor bovenstaand probleem, en Movist lijkt het zowaar te doen!
Plex vind ik eigenlijk maar een gedrocht van een app, lastig te bedienen en veel te groot om te gebruiken, enkel om mkv's af te spelen.
Anyway, Movist werkt net zo simpel als VLC.