Macbook Pro - Geen Batterij Beschikbaar

Hallo!

Sinds vanmorgen heb ik een vervelend probleem met mijn Macbook Pro. Bij het opstarten zag ik plotseling bij de batterij: ‘Geen Batterij Beschikbaar’. De laptop werkt nu enkel op de adapter. Ik heb inmiddels van alles geprobeerd. Een SMC rest uitgevoerd, een NVRAM reset uitgevoerd, een clean install… Allemaal zonder resultaat. Wie heeft er nog tips? De batterij heeft voor vandaag nooit kuren gehad, dus ik begrijp niet waar het opeens vandaan komt.

In het ergste geval kan ik de laptop enkel nog op netstroom gebruiken, maar daar komt nu ook nog een probleem bij. Door de clean install heb ik weer Yosemite erop staan, maar het lukt me niet om een update uit te voeren. Wanneer ik wil updaten krijg ik de melding dat de laptop niet op de lichtnetadapter is aangesloten, waardoor ik het niet kan voortzetten. Iemand daar nog tips voor om het te omzeilen? Want hij is dus JUIST op de netvoeding aangesloten… Zonder update kan ik een hoop programma’s (zoals pages, photoshop) niet installeren, omdat mijn versie te oud is… Ik hoop dat iemand me uit de brand kan helpen!

Ik hoor het graag!

Groeten,

Iris

Klinkt alsof je batterij is overleden. Hoe oud is je machine?

 

En waarom neem je meteen van die drastische maatregelen als een clean install uitvoeren - je kunt beter eerst hulp zoeken of mij bellen. En dan pas dingen gaan verwijderen en opnieuw installeren.

 

Misschien even de conditie van je batterij controleren.

https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/

 

Mijn laptop is drie jaar oud. Zoals ik al zei nooit problemen gehad met de batterij, hij kon nog makkelijk uren mee.
In zo’n geval als deze wil ik alles op alles zetten en lijkt een clean install me niet echt drastisch. Vind dat sowieso wel fijn eens in de zo veel tijd te doen.