Macbook Pro NVidia Videokaart probleem (defect)

Sinds gisteren zit ik met het volgende probleem:

-Probleem begint met een aantal vreemde video artefacten (gekke ruis en vreemde beeld collages)
-Na restart geen beeld meer (ook niet op extern scherm). Videokaart lijkt defect en beeld blijft helemaal weg.
-Machine is wel te benaderen via het netwerk en als externe schrijf
-Videokaart van macbook pro opeens GMA x3100 (hoort een Nvidia te zijn)
-Probleem doet zich voor als apple care net is afgelopen

Na enig speurwerk ontdekt dat dit een veel voorkomend, toenemend probleem is, ondermeer het volgende bericht gevonden; http://gizmodo.com/5023963/inquirer-every-nvidia-graphics-card-with-g84-or-g86-chipset-is-ready-to-die

Het lijkt er op dat elke Macbook Pro van de santa rosa generatie dit probleem heeft. Andere fabrikanten hebben hun warranty programma al verlangt (voor dit probleem) en Nvidia heeft zelfs al geld gereserveerd om de claims voor hun foutieve batch te kunnen betalen.

Wie hebben dit probleem nog meer en hoe zetten we Apple onder druk om de reparatie kosteloos uit te voeren?

Misschien een gek idee hoor,

Maar heb je al eens gebeld met Apple en hun op een fatsoenlijke manier het probleem uitgelegd?
Als je wat lichte druk uitoefent willen ze wel coulant zijn.
Helemaal als je MBP zo kort na de garantie een probleem krijgt.

Snap eerlijk gezegd niet helemaal de poll…zal aan mij liggen.

Ja hoor, heb Apple 2 keer gebeld. Hele vriendelijke mensen aan de telefoon die mij zeiden dat ik mijn apple bij een service centrum langs moest brengen en dat ze verder weinig voor me konden doen. Het service centrum gebeld, die hadden 3 weken wachttijd en een beginprijs van 80 € voor het onderzoek (nieuw moederboard/video kaart kost al snel 400 €). De apple helplijn kon me niet garanderen dat ik mijn geld met terugwerkende kracht terug zou krijgen als er een 'extended warranty' kwam.

Wat betreft de pol, zou interessant zijn om in kaart te brengen hoeveel mensen dit probleem hebben.

Je moet dan ook even vragen hoe oud de machines zijn. Als je AppleCare net afgelopen is, is de jouwe kennelijk 3 jaar? Ik heb de mijne nu een half jaar of zo (goedkoop gekocht na introductie van de huidige generatie) en ik heb geen probleem.

[quote:d29dbf5660="Davideo71"] Het lijkt er op dat elke Macbook Pro van de santa rosa generatie dit probleem heeft. [/quote:d29dbf5660] Welk onderzoek vertelt jou dat ELKE MacBook Pro er last van heeft? De mijne namelijk niet hoor :) Ik gebruik mijn GPU voor Final Cut Pro (ong 1x per maand), iMovie 08 en om te gamen (ja, dat kan op een Mac :P --> Quake wars, deze vraagt vrij veel van de GPU).

mjah mijne is ook defect geweest inmiddels al.. mijn MacBook Pro van afgelopen november is inmiddels al in reparatie geweest. Logicboard vervangen onder garantie.

http://www.macminds.net/viewtopic.php?id=5303

Vanwaar de poll?

Ik heb sinds gisteren hetzelfde probleem; MBP is net een paar weken buiten de garantie (gekocht in augustus 2007). Ik kreeg het probleem (toevallig??) na het installeren van 10.5.5.

Wat kan ik doen? Ik heb weinig trek om honderden euro’s uit de geven aan een probleem wat bij nogal veel MBP’s voor blijkt te komen.

Oke, in de categorie raarheid: mijn scherm werkt vandaag ineens weer! Ik heb het raam open laten staan dus was de MBP <20°C (hij voelt ook koud aan) en nu werkte het ineens. Gisteren stond hij ook meer dan 24 uur uit en werkte het niet; vandaag ineens wel. Raar!!

Heb mijn MBP uiteindelijk bij de Machouse in Hilversum langs gebracht, die hebben dezelfde diagnose gesteld als ik. Zij hebben de laptop, in overleg met Apple, kostenloos gerepareerd! Super service en al met al best flot! (binnen een week) mijn vertrouwen is weer helemaal terug! Kudos!

:slight_smile:

David

Na een belletje naar Apple is mijn MBP is bij MacHouse in Rotterdam gerepareerd. Er is een nieuw logic board geplaatst; een dure grap voor Apple dus. Nu maar hopen dat het probleem zich niet opnieuw voordoet.

Nu ook te lezen dat apple het probleem erkent en er een regeling wordt getroffen voor de reparaties.

http://www.appleinsider.com/articles/08/10/10/apple_says_some_macbook_pros_affected_by_faulty_nvidia_chips.html

:slight_smile:

Hier de mededeling van Apple zelf: http://support.apple.com/kb/TS2377?locale=nl_NL

Het idiote is wel dat de garantie op dit defect, overduidelijk een productiefout, maar met één jaar verlengd is… Even flink stressen die grafische kaart? :innocent:

Ja dat ene jaartje is wel wat weinig. Voor mensen die hun video kaart een zetje willen geven kan ik Blender van harte aanbevelen. Super goed programma, maar errug zwaar up de GPU (al weet ik niet precies hoe en waarom, m'n machientje gaat er altijd hard van zoemen)

De fan van de MBP gaat inderdaad bij de minste grafische belasting meteen op volle toeren, best vervelend.

Ik ben blij dat Apple het probleem erkent, want als je geen garantie meer hebt (en Apple geen uitzondering maakt) dan kost het je zo een kleine 800 euro om het logic board te laten vervangen.

Voordat ik een nieuw logic board kreeg, had ik nagenoeg geen harddraaiende fans, maar nu met een nieuw board staat ie konstand te draaien. Staan alleen Safari en Mail open,

Het lijkt erop alsof de videokaart van mijn MacBook Pro heeft het vandaag ook heeft begeven. Zwart scherm, ik hoor wel dat de HD gewoon werkt en hij gewoon opstart, maar helaas geen beeld. Gekocht in september 2007. En ik heb net een opnamesessie gepland morgen :x Gelukkig heeft mijn zusje een MacBook die ik kan lenen...

Maandag maar even bellen.

En any news?

Ik heb geen beeld meer.
Mijne ligt nu bij een reparatiebedrijf. Maar die konden de laptop niet uitlezen omdat mijn videokaart dood is en ik geen beeld heb. Beetje suf.

Die van mij (model "Late 2007") heeft het vorige week ook begeven. Wel opstarten en netwerkverbinding, maar geen beeld. Ligt nu ook bij de reparateur. Als ik meer weet, zal ik het hier melden.

[quote:ce5ab6f692="TGV"]Die van mij (model "Late 2007") heeft het vorige week ook begeven. Wel opstarten en netwerkverbinding, maar geen beeld. Ligt nu ook bij de reparateur. Als ik meer weet, zal ik het hier melden.[/quote:ce5ab6f692] Ik heb 'm terug: logic board is vervangen wegens defecte videochip. Het bekende euvel dus.

Edit: ik had me vergist in het model, het is een Late 2007