Macbook pro op het oog, nu kopen?

Hallo allemaal.

Heb een nieuwe laptop nodig voor mijn studie en sta op het punt een macbook pro 13 inch 2,7 ghz aan te schaffen. Ik ga binnenkort op stage naar Australie, en zal hem daar gaan gebruiken. Ben alleen nog benieuwd naar een paar dingen voor ik echt tot aankoop over ga.

- Is het nu het juiste moment om een macbook pro te kopen of zijn er binnenkort nieuwe releases en is de huidige versie al iets verouderd? Of zijn er kortingen in het vooruitzicht?

- Voor zover ik kan vinden is het qua prijs een voordeel om bij de apple store de laptop te kopen ipv bijvoorbeeld de media markt. Ik krijg studentenkorting en een 75 euro cadeau bon. De garantie is naar mijn weten alleen korter bij de apple store (1 jaar) ten opzichte van de media markt (2 jaar). Wat zou de beste keuze zijn?

- Hoe zit de service bij de apple store als mijn laptop bijvoorbeeld in Australie kapot gaat? Is het apple care protection plan misschien een optie?

Dit zijn nog wat dingen die ik nog moet weten. Alvast bedankt voor jullie reactie!

hij is vrij recent geupdate ( 138 dagen geleden ) dus als je een nieuwere wilt zul je nog wel even moeten wachten :)

1De macbook pro is nog niet verouderd. De release was 30 mei ofzo. Hij is dus nog niet zo oud.
2Mediamarkt doet volgens mij in de zomer ook altijd een actie van 100 euro terug op mac.
Op vraag 3 weet ik geen antwoord.

- Nieuwe releases worden jaarlijks verwacht. De volgende update volgt dus pas volgend jaar. Huidige versies zijn op en top, ik zou eentje kopen moest ik uw beslissing nu moeten nemen :)

- Dat moet jij voor jezelf uitmaken.

- Apple garantie geldt wereldwijd, zolang de garantie strekt uiteraard.

[quote=baziel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-op-het-oog-nu-kopen#post-2251879 time=1310487645]- Apple garantie geldt wereldwijd, zolang de garantie strekt uiteraard.[/quote]
Aanvulling: dit geldt wel enkel voor de draagbare apparaten, dus iMacs, Mac Pro, Mac mini, e.d. met een vast netsnoer en zonder batterij vallen hier buiten.

Edit: dikke vette bug trouwens: er staan echt meer dan 3 posts, tel maar na.
[img]/uploads/community/842b12995d280030b69b4afbe3435cabfb312259_0.jpg[/img]

Ik zou hem in Australië kopen.

Bedankt voor de reacties. In Australie kopen is wel wat voordeliger zie ik inderdaad. Levert dat geen problemen met het terug invoeren in Nederland?

En ik ben wel een mac newbie dus moet wel even aan het besturingssysteem wennen terwijl ik wel gelijk moet werken met de laptop.

Hopelijk weet je al wel dat het toetsenbord layout van Australië verschilt met dat van Nederland? Australië gebruikt namelijk [url=http://www.goodtyping.com/teclatGERok.png]Qwertz[/url].

Als je stage gaat doen is toch anders dan dat je als toerist gaat en dan de mac koopt. Ik heb mijn eerste macbook 4 jaar geleden gekocht in Sydney omdat ik er was voor een studie. Mijn raad is ga lekker naar de macstore in Sydney.

[quote=Patrickk url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-op-het-oog-nu-kopen#post-2251894 time=1310489167]Bedankt voor de reacties. In Australie kopen is wel wat voordeliger zie ik inderdaad. Levert dat geen problemen met het terug invoeren in Nederland?
[/quote]

Nee hoor, Australië gebruikt ook qwerty, zal maar heel miniem verschillen met de Nederlandse versie.

gewoon kopen joh,
het betreft een laptop voor je studie, de update van volgend jaar zal het er niet veel gemakkelijk op gaan maken voor je, wellicht iets, dus gewoon nu kopen, je zult er lang plezier van hebben!

[quote=raymon150 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-op-het-oog-nu-kopen#post-2251878 time=1310487620]1De macbook pro is nog niet verouderd. De release was 30 mei ofzo. Hij is dus nog niet zo oud.

2Mediamarkt doet volgens mij in de zomer ook altijd een actie van 100 euro terug op mac.

Op vraag 3 weet ik geen antwoord.[/quote]

30 mei? Was het niet in februari?

[quote=SunKeeper url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-op-het-oog-nu-kopen#post-2251881 time=1310487808]Aanvulling: dit geldt wel enkel voor de draagbare apparaten, dus iMacs, Mac Pro, Mac mini, e.d. met een vast netsnoer en zonder batterij vallen hier buiten.[/quote]
Aanvulling: dat geldt voor [b]alle[/b] apparaten. [url=http://www.appleinsider.com/articles/06/02/14/apple_now_offers_global_warranty_on_all_computer_systems.html]Al jaren[/url].

[quote=humolezer url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-op-het-oog-nu-kopen#post-2251927 time=1310493265][quote=Patrickk url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-op-het-oog-nu-kopen#post-2251894 time=1310489167]Bedankt voor de reacties. In Australie kopen is wel wat voordeliger zie ik inderdaad. Levert dat geen problemen met het terug invoeren in Nederland?

[/quote]

Nee hoor, Australië gebruikt ook qwerty, zal maar heel miniem verschillen met de Nederlandse versie.[/quote]
Ik denk dat ie bedoelt bij de douane :) Je moet officieel invoerrechten betalen en zeggen dat je wat aan te geven hebt, en dan zul je weinig voordeel overhouden. Word je gepakt, betaal je 100% boete.