Macbook Pro ratelt

Mijn MacBook Pro (early 2015) is sinds een aantal dagen begonnen met ratelen. Er komt een ratelend geluid uit de rechterbovenhoek van het toetsenbord daar waar de aan/uit knop zit. Het ratelen begint op spontane momenten, zowel bij het draaien van zware als minder zware programma’s. Ik zit zelf te denken aan een defect in de ventilator? Nu heb ik al een aantal topics gevonden maar die verwijzen naar een waarschijnlijke defecte harde schijf, geldt dit ook voor mijn MacBook met flash opslag?
Bovendien, kan ik de MacBook nog blijven gebruiken of is het beter hem direct weg te brengen voor reparatie omdat mocht het de ventilator zijn oververhitting meer schade toe kan brengen? Het geluid is op zich niet heel hard en overlast gevend maar het idee van defecte apparatuur wel ;P.

Alvast bedankt voor jullie ideeën

Een flashdrive bevat geen bewegende delen en kan derhalve niet ratelen. Maar een ventilator wel. Je hebt 2 jaar consumentengarantie op je MBP, dus ik zou hiermee gewoon naar de verkoper gaan en het laten repareren.

Bekend MBP probleem:

https://www.youtube.com/watch?v=Q_EtDOcbuJ8

Bedankt @Night!

Ga inderdaad van het weekend maar even langs voor reparatie. Zag dat er toevallig net nog een topic is geopend met een vergelijkbaar probleem en vergelijkbaar geluid - mocht iemand zoeken:

Krakende laptop – (Geen speaker issue)
https://www.onemorething.nl/community/topic/krakende-laptop-geen-speaker-issue/https://www.onemorething.nl/community/topic/krakende-laptop-geen-speaker-issue/

Of het is een ratelslangetje… die hoor je ook wel eens!