macbook pro start niet meer

Macbook Pro in sluimerstand laten staan, naderhand start ie niet meer op; niets te horen of te zien. Oplaadsnoer: knippert ook geheel niet
Bij indrukken knop status batterij knippert alleen eerste ledje groen. Wat kan dit zijn?

Welke Macbook Pro? Welk OS?

Ik gok op een 2011 model, heb je deze batterij indicator en dit of dit Magsafe oplaadsnoer? Als het lampje van je oplaadsnoer uit is wordt er uiteraard niks opgeladen en is je batterij inmiddels ook leeg. Logische conclusie: oplader stuk.

Als het om de Magsafe stekker gaat: heb je die al eens een paar keer los en vast gedaan? Of een beetje voorzichtig bewogen terwijl hij erin zit? Gaat het (rode) oplaad-ledje dan wel aan? Na een aantal jaren kan die verbinding wat minder betrouwbaar worden. Controleer het snoer ook even op zichtbare schade of kabelbreuk.

Al iets wijzer, @JAG?

Koen, betreft MacBook Pro late 2011 macOS Sierra 10.12.6
McPim, Het betreft de eerste. Heb de stekker inderdaad een paar keer in en uit gedaan, ook e.e.a. bewogen, doch geen resultaat. Naderhand de contacten voorzichtig met borsteltje gereinigd hoewel geen zichtbare vervuiling aanwezig was, maar ook geen succes.
Tot mijn verbazing deed ie het vanmorgen gewoon weer: gestart zonder aangesloten Magsafe, gaf aan “batterij bijna leeg”. De Magsafe weer aangesloten en hij deed weer wat ie moet doen; laden met oranje ledje. Lijkt erop dat er dus toch wel iets met snoer of lader aan de hand is, wacht even af wat het vervolg is. Iedereen bedankt voor de moeite!

Zie ook hier, punten 6, 7 en 8. (goed gokje trouwens, met die summiere info uit de eerste post :lol: :sunglasses: )

Dit kan relevant zijn: Ongeacht of een product al dan niet door de garantie wordt gedekt, u kunt een adapter naar een erkende Apple-serviceprovider of Apple Store brengen ter evaluatie en eventuele vervanging. Afhankelijk van de resultaten van de evaluatie komt u mogelijk in aanmerking voor een gratis vervangende adapter.’

Nog een gokje: bij zichtbare schade geen gratis vervanging, bij een niet-functionerende Magsafe stekker wél?