MacBook snel locken

Hi,

Als ex-Windows gebruiker was ik altijd gewend om Windows+L te drukken om snel mijn laptop/desktop te locken voor andere gebruikers, als ik weg liep bij mijn laptop of pc.
Dit wil ik ook graag doen op mijn Macbook, maar ik weet niet hoe ik die keyboard shortcut in kan stellen. Ik weet waar ik shortcuts in kan stellen maar dan moet je met namen van menu items werken ofzo :S Mij een beetje vaag.

Wat ik dus wil is dat wanneer ik op (bijv.) [command] + L druk, mijn Macbook lockt en het login venster laat zien. Na het intoetsen van mijn wachtwoord ga ik uiteraard weer verder waar ik gebleven was.

Hoe werkt dat?

Mvg,
Robin

[shift] '[command]' Q

Dit is de combo en dan nog even een tikje op de enter!

Probeer eens Command + Option + Shift en dan Q erbij... Doe je het zonder Alt, dan krijg je inderdaad eerst nog een scherm of je het echt wilt...

Graag even mijn post lezen en dan jullie suggesties uitproberen:

[quote:583411cb17]
Na het intoetsen van mijn wachtwoord ga ik uiteraard weer verder waar ik gebleven was.
[/quote:583411cb17]

Als ik [command] [shift] + Q doe, krijg ik de vraag:

[quote:583411cb17]
Are you sure you want to quit all applications and logout now?
[/quote:583411cb17]
En met [option] er bij sluit ie direct alles af zonder te vragen.

Dat wil ik dus [b:583411cb17]niet[/b:583411cb17] ik wil alle apps aan laten en alleen mijn Macbook locken, niet uitloggen.

dit is volgens mij niet wat de TS vraagt ook al weet ik zelf het antwoord niet, maar met de opties die hierboven staan log je gewoon uit (dus eigenlijk sluit je finder af) en de TS zei ook dat hij na het invoeren van ze wachtwoord gewoon weer verder wilt werken. in het geval van hierboven kan dat niet want je moet alles opnieuw openen of starten.

ik zelf ben ook wel benieuwd naar dit antwoord,
dus de persoon die het weet, desnoods via een terminal script of een beetje (obj-c) cocao-en…

Er is nóg een (snellere) methode:

Stel in de systeemvoorkeuren bij screenserver een zgn. ‘hotcorner’ in, bv de rechter bovenhoek.
Vervolgenst stel je bij systeemvoorkeuren bij Security in dat het password gevraagd dient te worden bij het ontwaken vanuit de slaapstand of screensaver en dat je niet automatisch ingelogd wil worden.

Als je nadat je dit gedaan hebt, met je muis naar de rechter bovenhoek van je scherm gaat, gaat je Mac in de screensaver modus en kan hier slechts weer uitkomen als het wachtwoord wordt ingevoerd. Ook herstarten zal nu niets uithalen: ook nu zal het wachtwoord gevraagd worden.

Uiteraard zijn hier voor de slimmerikken onder ons (met een OSX disk op zak) ook wel weer uitvluchten voor (die in de firmware instellingen ook weer te ondervangen zijn), maar voor dagelijks gebruik zat dit zeker volstaan.

Dit is ook een optie, gevonden met de zoekfunctie hier..... http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=109283&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=schermbeveiliging+slotje

In dat geval kun je in Systeemvoorkeuren Accounts "snelle gebruikersoverschakeling" aanzetten. Dan verschijnt er rechtsboven in de menubalk je gebruikersnaam. In het bijbehorende dropdown-menu kun je nu klikken op Inlogvenster... Of dit ook met een sneltoets kan weet ik niet. Je blijft ingelogd, en je moet je password invoeren om verder te kunnen werken. Is dat wat je wilt?

Dit is precies wat jij wilt:

http://www.appletips.nl/lock-je-mac-met-een-automator-script/

[quote:0b1cab6204="rensvandermeer"]In dat geval kun je in Systeemvoorkeuren Accounts "snelle gebruikersoverschakeling" aanzetten.[/quote:0b1cab6204] Als hij maar 1 account heeft, gaat dit niet werken.

De uitleg van Night biedt de oplossing. Zo doe ik het ook. Ik sleep de muis naar de linkerhoek onderin (dit kan je uiteraard ook wijzigen) en dan schakelt Mac OSX de screensaver in. Als je 'm weer aan wil zetten, wordt er een wachtwoord gevraagd.

Ook als je 1 account hebt werkt dat prima, heb dat tijdenlang gebruikt. ;) Maar de oplossing met het slotje in de menubalk vind ik zelf beter.

Ja, samen met de oplossing van een interactieve hoek, blijven deze naar mijn idee de beste oplossingen.

In de voorkeuren van sleutelhangerbeheer zit ook een mogelijkheid die je in een menu rechtsboven kunt krijgen. Daar zou je dan misschien weer een keyboard-shortcut aan kunnen hangen.

@ iJoost: Zie mijn eerder geposte link.......

Dashlock:http://www.alwintroost.nl/?id=42

Je kan de mac laten slapen en met automater om een wachtwoord laten vragen. zo heb ik het ook een tijd gedaan.

[quote:18cee3e5b0="topaj"]Dashlock:http://www.alwintroost.nl/?id=42[/quote:18cee3e5b0] De link is niet compleet.

[quote:81b2c2ce7b="nookie"][quote:81b2c2ce7b="topaj"]Dashlock:http://www.alwintroost.nl/?id=42[/quote:81b2c2ce7b] De link is niet compleet.[/quote:81b2c2ce7b]

http://www.alwintroost.nl/?id=42

Zelfde soort widget, maar dan zonder irritante vertraging (en nog mooier ook ;)) http://mac.softpedia.com/get/Dashboard-Widgets/Network-Security/Locker-Widget.shtml

Er is ook een widget voor. Even klikken en je logt uit, zonder dat programma's afsluiten. Even zoeken op de Applesite.

EDIT: die hierboven is het dus. Werkt prima!