MacBook start langzaam op en sluit langzaam af [Opgelost]

Zoals de titel zegt, ik heb een macbook die heel langzaam opstart en langzaam afsluit. Bij het opstarten is het nadat ik inlog op mijn account. Dan blijft ie voor 2 minuten lang dat wieletje draaien en bij afsluiten net zo. Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn?

Google, ken je dat? (een hele fijne, goede zoekmachine op internet..heb je misschien weleens van gehoord...http://nl.wikipedia.org/wiki/Google)

1zoekopdracht “slow macbook startup” levert veel hits op. Onder andere deze:

http://youaskme.ca/macbook-unibody-slow-startup-after-1056-update/

Ik had geen topic gestart als ik dat nog niet had geprobeert. Werkt dus niet. En ja ik heb het hele internet al afgespeurt maar niks werkt. Denk niet dat iemand me blijkbaar wilt helpen hier want ik word meteen de grond in gedrukt.

[quote:67354cfc11="prullenbak"]Google, ken je dat? (een hele fijne, goede zoekmachine op internet..heb je misschien weleens van gehoord...http://nl.wikipedia.org/wiki/Google)

1zoekopdracht “slow macbook startup” levert veel hits op. Onder andere deze:

http://youaskme.ca/macbook-unibody-slow-startup-after-1056-update/[/quote:67354cfc11]

Wat een kansloze opmerking!
als je heeel goed zoekt is alles wel via Google te vinden en kunnen we het forum wel sluiten. Houden we alleen slow-chat over, oke?

Sorry Patrick, ik heb het antwoord niet voor je. Dat maakt nu twee mensen waar je niets aan hebt :wink:
Er komt vast nog wel iemand die de moeite neemt om je probleem op te lossen.

Succes alvast!

Groeten,
Michael

Bedankt micheal :D Toch leuk om te zien dat er ook aardige mensen zijn op dit forum. Ik ga denk maar ff langs de apple store en vragen of ze daar misschien een oplossing voor het probleem hebben.

Ik heb net naar apple gebeld, en daar zeiden ze dat ik mijn SMC moest resetten. Dit gedaan en het is opgelost! Voor de mensen die hetzelfde probleem hebben, hier een link hoe je je SMC moet resetten: http://support.apple.com/kb/HT1411

Ben je na een SMC ook gelijk je data op je harde schijf kwijt? Of heeft dat daar niets mee te maken? (Deze vraag had ik waarschijnlijk ook kunnen googlen maar daar ben ik te lui voor.. :innocent: )

Nee, reset alleen de onderdelen, niet de data.

The System Management Controller is an integrated circuit (computer chip) that is on the logic board of the computer. As the name implies, it is responsible for power management of the computer. It controls backlighting, hard disk spin down, sleep and wake, some charging aspects, trackpad control, and some input/output as it relates to the computer sleeping.

Nee dus, het reset gewoon veel dingen die ervoor zorgen dat alles word bijgehouden op je mac. Zoals als je je adapter eruit haalt wat er dan moet gebeuren enzo.

[quote:1f10a865ae="PatrickHopman"]Bedankt micheal :D Toch leuk om te zien dat er ook aardige mensen zijn op dit forum. Ik ga denk maar ff langs de apple store en vragen of ze daar misschien een oplossing voor het probleem hebben.[/quote:1f10a865ae]

Ik ben ook aardig hoor. Echt wel. Anders had ik ook de link niet gegeven. Ik dacht namelijk dat je daar misschien wel wat aan zou hebben. Maar niks te danken hoor. T was geen moeite.

Ook leuk dat je net op het forum bent (aan 8 berichten te zien) en nu al zo zeker weet dat ik niet aardig en niet behulpzaam bent…sterk staaltje mensenkennis…kuch

[quote:1f10a865ae=“Cardigan”]Ben je na een SMC ook gelijk je data op je harde schijf kwijt? Of heeft dat daar niets mee te maken?
(Deze vraag had ik waarschijnlijk ook kunnen googlen maar daar ben ik te lui voor… :innocent: )[/quote:1f10a865ae]

Het staat nota bene in het linkje in de post waar je op reageert…kom op nou… :sealed:

Je kan het ook op een andere manier brengen :) Een eerste indruk zegt alles, en mijn eerste indruk van jou was bagger. Je kent me niet en meteen ga je me de grond in slaan. Dacht je dat ik nog niet op google had gezocht? En omdat ik hier net nieuw bent ga je me nog verder de grond in duwen? Mogen nieuwe mensen dan niks vragen hier ofzo? Maarja ik hou op met deze discussie, want dit leidt nergens naartoe. Dit probleem is opgelost en kan dus gesloten worden^^

Ho ho ho ik Trap helemaal niemand de grond in. Ik zeg alleen dat je het ook had kunnen vindn, en geef je een naar mijn inschatting waarschijnlijk nuttige link. IK HIELP JE.

Jij was degene die meteen zei dat ik niet vriendelijk en niet behulpzaam was, en dat was een vooroordeel. Dat het een vooroordeel was, zag ik aan het feit dat je maar zo weinig posts had, en dus geen idee had kunnen hebben over mij. Niks meer, niks minder. Als je dat al de grond in trappen noemt, sorry hoor!

[quote:62594558aa]Google, ken je dat? (een hele fijne, goede zoekmachine op internet..heb je misschien weleens van gehoord...http://nl.wikipedia.org/wiki/Google) [/quote:62594558aa] Ik denk dat topicstarter over deze manier van hints geven viel...

Idd, je had het op een andere manier kunnen brengen. En over vooroordelen gesproken, omdat ik niet zoveel posts heb hier, zet jij mij meteen in het hoekje van mensen die eerst vragen en dan google gebruiken. Maar in mijn geval had ik dat allemaal al geprobeert. Dus ga niet tegen mij praten over vooroordelen, want je doet zelf precies hetzelfde :)