MacBook valt spontaan uit

Hai,

Mijn MacBook (zwart, 2GHZ, 1GB RAM) valt sinds kort spontaan uit. Als ik even gewerkt hebt, slaat hij plotseling af. Wil ik hem weer opstarten, druk ik op de aan/uit knop 1x en vervolgens flits het beeldscherm en gaat hij weer uit. Houd ik de aan/uit knop langer ingedrukt, hoor ik een haast oorverdovende piep for ongeveer 3 sec. waarna hij weer normaal opstart.

Iemand wellicht enig idee wat voor onbenullige toestand dit is, en zo ja, hoe ik dit kan verhelpen?

BvD.

misschien ben je met andere topics iets meer [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=78671&highlight=macbook+valt]1[/url] [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=82701&highlight=macbook+valt]2[/url]

Join the club. Je bent één van de zeer velen en even zoeken hier en op het Apple forum levert je vele draadjes op. Apple heeft, afgezien van moederborden vervangen wat niet per defenitie het probleem oplost, nog geen duidelijk antwoord op deze kleine ramp. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de oplossing die jij ook al hebt gevonden, opstarten in 1,0Ghz mode. Als de compu een beetje is opgewarmd even in slaapstand zetten en weer laten ontwaken voor de volle snelheid. Want zolang ie warm is, is er niets aan de hand. Tenminste bij mij is dat zo. Even slikken en even geduld. Early adapters hebben nou eenmaal het risico van kinderziektes genomen.

Hoi!

Wel vervelend dat je problemen hebt. Maar graag zou ik zien dat de macbook ‘problemen’ een beetje geconcentreerd worden, en dat niet iedere bezoeker die een probleem heeft, een nieuw topic daarover opent. Zeker niet als er al (vrijwel) identieke topics over bestaan.

Daarom gaan we hier verder:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=82701

Bedankt!
Groet,
Marius