Macbook via DVI aansluiten op LCD TV

Hallo,

Ik heb al de search gebruikt, maar kan het antwoord nog niet vinden. Ik wil mijn nieuwe Macbook aansluiten op mijn lcd tv, een Philips (typenr weet ik niet, maar hij is HD Ready, en hij heeft een DVI-ingang).

Heb een mini-DVI naar DVI adapter gekocht, maar moet alleen nog een dvi-kabel hebben. Nu las ik hier

http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html

dat er nogal wat soorten DVI zijn. Welke heb ik nodig, DVI-I, DVI-A of DVI-D?

TV heeft overigens geen HDMI-ingang. :slight_smile:

DVI-I of DVI-D maakt in principe weinig uit: de eerste kan naast het digitale (D) signaal ook een analoog signaal doorgeven, maar dat is in dit geval niet nodig. In elk geval géén DVD-A kabel kopen (is voor analoge toepassingen).

Zie ook hier.

[quote:2721ca0c63="Esquare"]DVI-I of DVI-D maakt in principe weinig uit: de eerste kan naast het digitale (D) signaal ook een analoog signaal doorgeven, maar dat is in dit geval niet nodig. In elk geval géén DVD-A kabel kopen (is voor analoge toepassingen).

Zie ook hier.[/quote:2721ca0c63]

Ok, thanks. Ik raakte nl in de war, omdat ze op die site zeggen dat HDTV analoog is.

Oudere HDTV's hebben inderdaad een analoge ingang, maar moderne volgens mij altijd een digitale. Check dat even in de gebruiksaanwijzing van je tv of koop een dvi-d-kabel (zit je altijd goed).

Ok.

Ben trouwens wel benieuwd hoe het eruit komt te zien, want ik geloof dat mijn tv als pc monitor max 1024x768 aankan. Wil vooral met FrontRow films en foto’s kijken. :slight_smile:

Heb je toevallig ook een HDMI ingang op je tv, is nog mooier.

Dat ziet er ongetwijfeld goed uit. Heb net zelf een mooie, kleine [url=http://tinyurl.com/2hhdof]Panasonic [/url]lcd-tv aan mijn Mac Mini gehangen. Dat is dan wel 1366x768 en met een HDMI-aansluiting, maar het beeld is geweldig goed.

Edit: linkje gerepareerd

DVI-D kabel is goed genoeg.

Aansluiten en gaan. Das de meest algemene kabel die der te krijgen is. Dus makkelijk te vinden.