macbook wit

Hallo allemaal,

Ik ben van plan om een witte macbook aan te schaffen!!! :slight_smile:
zijn er nog mensen die mij dit afraden? heb namelijk van alles gehoord:
zoals, gekke ‘gele’ vlekken op de laptop en dat het ‘glossy’ scherm
niet fijn zou werken is dit zo of moet ik hem gewoon kopen?

hoor graag jullie mening, alvast bedankt! Gr Frenco.

Wacht nog maar een ruime week, misschien komt er een update met Macworld.

Hé Frenco,

Het nadeel van het glossy scherm is vooral dat je je eigen kop erin ziet. Hoe nadelig dat is, hangt dus feitelijk van de kwaliteit van je kop af.

Oké nu serieus.

Ik denk dat het gebeuren met die vlekken wel meevalt en dat de macbook met core 2 duo een behoorlijk vlot machientje is voor z’n prijs. Dat scherm moet je gewoon zelf ‘in het wild’ gaan beoordelen, dat is de enige manier om je daar een mening over te vormen.

Bewaar je geduld en schaf zeker geen MacBook aan op dit moment. Alleen het warmteprobleem is de grootste valkuil die na de aankoop je pret drukt.

Ik vind het een schande van Apple dat ze dergelijke apparaten ongestraft en voor die prijs op de markt brengen.

Mijn mening: (nog) geen enkele portable Intel/Mac aanschaffen

Glanzende scherm levert bij normaal gebruik geen problemen op is mijn ervaring. Bij abnormaal gebruik (buiten in de zon etc.) bij moeilijke lichtomstandigheden zijn de problemen niet anders dan bij matte schermen naar mijn mening.

Alle kinderziektes zijn momenteel uit de MacBook en het glanzende scherm is het mooiste scherm wat Apple ooit in zijn machines plaatste. Ik vind het een heerlijke machine. Alleen is het wachten op de Intel versies van Adobe's Photoshop en Microsoft's Office. Ik zou wel even kijken inderdaad of de MacWorld op 9 Januari nog wat nieuws brengt, alvorens tot aanschaf over te gaan.

ik heb er eentje ... en ik heb er in vrij ruwe omstandigheden mee gewerkt ... heerlijk ding. misschien is het inderdaad niet zo onverstandig om nog een dag of 9 te wachten.. maar het is een aanrader...

tegenwoordig met die intel toestanden komen de updates héél snel…

[quote:d6eca9f432="Frenco"]Hallo allemaal,

Ik ben van plan om een witte macbook aan te schaffen!!! :slight_smile:
zijn er nog mensen die mij dit afraden? heb namelijk van alles gehoord:
zoals, gekke ‘gele’ vlekken op de laptop en dat het ‘glossy’ scherm
niet fijn zou werken is dit zo of moet ik hem gewoon kopen?

hoor graag jullie mening, alvast bedankt! Gr Frenco.[/quote:d6eca9f432]

Ik kan het je zeker niet afraden! Natuurlijk wacht je best nog een weekje tot na MacWorld, maar zelfs al komt er geen update: zeker eentje kopen!

Het glossy scherm is alleen vervelend als je precies een raam achter je hebt (en je beeldscherm gedimt hebt) Verder vind ik het een heerlijk apparaat. En wat betreft warmte, daar heb ik weinig last van, alleen als je de videochip flink gebruikt gaat de fan aan. Maar ik heb daar geen problemen mee.

Heb de mijne van juni, na enkele maanden heb ik de bekende gele vlekken gekregen, maar ff langs de lokale dealer gegaan, en onder garantie hebben ze de topcase (lees volledig toetsenbord & kader rond het scherm) vervangen. Nu ongeveer al een maandje geleden en voorlopig geen problemen / verkleuring gemerkt... Voor de rest werkt hij perfect!

ik kreeg blauwe vlekken op mijn macbook :P

naja buiten dat

zeer fijn ding :smiley:

en glossy scherm is juist mooi…enja…ik zie niet zo vaak mijn eigen kop erin eerlijk gezegd :stuck_out_tongue:

maar idd wacht ff 9 dagen :smiley:

Ik vind de MacBook echt een aanrader! Echt een heerlijk ding is het! Super snel qua processor kracht, wat erg fijn werkt! Ook vind ik het scherm zeer mooi. Vind het heel fijn werken, lekker helder en scherp! Kortom, even wachten tot MacWorld en dan... kopuh, kopuh, kopuuhhh!! :wink:

Ik heb een eerste generatie macbook, maar ben zeer tevreden. Mijn topcase is vervangen omdat de eerste generatie verkleurde, maar ik moet na veelvuldig gebruik wel af en toe schoonmaken (waar de handen rusten en op sommige toetsen treedt vuiligheid op, maar dat kan gewoon met een vochtig doekje worden schoongemaakt), dat is het enige nadeel van een witte laptop. Echter het scherm is zeer helder, wat je overigens naar eigen wens in kunt stellen. Ik zou zeggen: waag de stap, je zult verkocht zijn :D

LEXY

MIcrosoft intel versie?
Ik werk met de normale office voor mac en werkt prima hoor geen probleem :wink:

ik denk niet dat we een update zullen zien op MWSF, eerder iPod, iTV, Leopard nieuws en eventueel een nieuwe mac mini aangezien deze wel een update kan gebruiken

[quote:1246147d38="Maurits Lagerberg"]LEXY

MIcrosoft intel versie?
Ik werk met de normale office voor mac en werkt prima hoor geen probleem :wink:[/quote:1246147d38]

maar die draait onder rossetta. en dat scheelt vooral tijdens het opstarten nogal wat tijd . . .
in het nadeel van de intell wel te verstaan.

Precies, maar ook eenmaal opgestart wil het nog weleens sputteren. Je merkt gewoon dat er een laag tussen zit.

[quote:f874762549="Macmaniak"]Bewaar je geduld en schaf zeker geen MacBook aan op dit moment. Alleen het warmteprobleem is de grootste valkuil die na de aankoop je pret drukt.

Ik vind het een schande van Apple dat ze dergelijke apparaten ongestraft en voor die prijs op de markt brengen.

Mijn mening: (nog) geen enkele portable Intel/Mac aanschaffen[/quote:f874762549]
Inmiddels zijn die problemen al lang verholpen. Als je nog steeds vind dat je Macbook te warm wordt dan moet je maar bij Intel en de overige chipmakers gaan klagen. Die processoren zijn nou eenmaal niet zo koel als een pak melk uit de koelkast. Een temperatuur van 65 graden celsius is tegenwoordig volkomen normaal voor een processor. Macbooks worden dus niet warmer dan de rest van de markt. We zitten nou eenmaal aan het plafond van het kunnen van de processoren op dit moment met als gevolg de huidige warmte ontwikkeling (en de daarbij behorende energie onzuinigheid). De Core processoren van Intel zijn anders wel een flinke stap voorwaarts op dat gebied, ze zijn stukken koeler dan hun voorgangers en weten ook veel meer energie te besparen.

Als je een desktop machine koopt dan produceren die veel meer warmte dan een Macbook dat zou doen. Wil je dus geen machine die warm wordt dan heb je vette pech want die apparaten bestaan niet.

Regelrechte zever.

Koop de 2de generatie. Alle kinderfouten zijn eruit (tot nog toe toch).
Je zal niet teleurgesteld zijn :wink:

Ik heb de witte 2ghz core 2 duo en ben er zeer over te spreken. Het is m'n eerste mac en m'n volgende desktop word ook een mac... Het glossy scherm vind ik erg mooi en spiegelt wel eens, maar ik heb er eigenlijk nooit last van. De macbook word wel warm, maar volgens mij niet warmer dan een andere snelle laptop. Als je een beetje internet of een filmpje kijkt, gaat de fan eigenlijk nooit aan. Pas bij zware toepassingen word ie warmer en slaat de fan aan.