MacMini Gekocht + TV + 1080P HD (bij jullie wel goed afspeelbaar?)

Beste mensen,

Nadat ik "en dat meen ik echt" uren heb zitten zoeken op internet wend ik me tot hier.

Ik heb sinds een aantal dagen een nieuwe mac mini gekocht (2.4 + 4GB + 500GB HD).
Deze aangesloten op de Samsung 55-8700-3D en een aantal rips gedownload om eens
te testen hoe het eea. werkt.

Ik ben begonnen met een DVD 5 film welk prima afspeelde via Plex of Boxee.
Vervolgens een blu-ray rip van Rambo gedownload en wat mij opvalt is dat hij
elke x aantal seconden een beetje schokt, alsof hij het niet bij kan houden.

Ik twijfel heel erg of het aan mijn TV ligt maar kom er graag via jullie achter welke
ervaring jullie hebben met zo'n gelijkaardige opstelling.

Alvast heel erg bedankt.

Gr
Nick

Ik zou als ik jou was eerst nog eens een andere Rip proberen, soms gebeurt het dat een film net niet lekker geript is waardoor deze een tik krijgt. Ook kan het komen door het programma maar hier ben ik nog niet zo in thuis aangezien ik mijn films voorheen op een windows pc afdraaide.

Tot begin augustus heb ik een iMac early 2009 gehad met een 2,66 Ghz C2D met 4GB werkgeheugen en ook een onboard grafische kaart van 256 MB (NVIDIA 9400M) Een geripte hd film van pakweg 15 gb was toen geen goed idee om op de Mac al zelf af te spelen , dat schokte van alle kanten. Aangezien jij een iets langzamere processor hebt en vrijwel een gelijke videokaart lijkt het me niet aan de tv te liggen voorlopig.

Heb nu een Mid 2010 iMac (3,20 Ghz i3 , 4GB , 512 ATI) en ervaar met dezelfde rips geen enkel probleem meer.

Ik heb hier een Mac Mini uit 2009 (2Ghz, 2GB ram, 9400m) die alles vlekkeloos afspeelt. Ik denk dat het dus aan het soort bestand ligt wat je hebt gedownload, of dat er iets anders niet helemaal goed is ingesteld bijvoorbeeld.

Die Mini's van tegenwoordig moeten geen enkel probleem meer hebben met het afspelen van HD-materiaal, dus daar hoef je je gelukkig geen zorgen over te maken :-)

Gebruik je de laatste versie van VLC player?
[url=http://sourceforge.net/projects/vlc/files/1.1.3/macosx/vlc-1.1.3.dmg/download]Download[/url]

Ik heb altijd (toen ik bij APR werkte) de HD demo's vlekkerloos af kunnen spelen op de Mac mini's en Mac's met 9400M kaart.

HDMI op PC-modus zetten. Alleen HDMI-port 2 gebruiken van je TV, HDMI-port 1 kan niet op PC-modus.

Dat schokken van de beelden, gebeurt dat vooral bij scenes waar veel beeld veranderd, zoals drukke actie of panning ? In dat geval is het gewoon een software-issue. Lang niet alle plugins kunnen drukke H.264 scenes goed tonen.

Zo, een dik uur verder en al behoorlijk wat feedback.
Mac mensen zijn toch hulpvaardige mensen he!

Ik ga straks eens even goed testen, ik kon het me al niet voorstellen dat het aan de mac zou liggen.

probeer eens movist ;) http://www.macupdate.com/info.php/id/27642/movist

Aan je Mac Mini en TV ligt het in ieder geval niet.

[quote=Soulshaker url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macmini-gekocht-tv-1080p-hd-bij-jullie-wel-goed-afspeelbaar#post-2045568 time=1283761078]probeer eens movist ;) http://www.macupdate.com/info.php/id/27642/movist[/quote]
+1 Movist is de beste player voor OSX. VLC heeft echt afgedaan en wordt nog maar zeer slecht ondersteund op de Mac. Movist is lean, elegant en speelt echt alles feilloos af.

[quote=Trat url=http://www.onemorething.nl/community/topic/macmini-gekocht-tv-1080p-hd-bij-jullie-wel-goed-afspeelbaar#post-2045718 time=1283774400]VLC heeft echt afgedaan en wordt nog maar zeer slecht ondersteund op de Mac.[/quote]
Dat valt toch wel mee? De [url=http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html]een-na-laatste versie 1.1.3[/url] is voor Mac beschikbaar. [url=http://www.videolan.org/news.html]1.1.4[/url] was een fix voor Windows. Zowel [url=http://en.wikipedia.org/wiki/FFmpeg#Projects_using_FFmpeg]VLC[/url] als [url=http://code.google.com/p/movist/]Movist[/url] maken gebruik van de ffmpeg libraries.

En het nadeel van beiden is dat ze alleen de gangbare combinaties gebruiken. In een QuickTime container mag dus alleen H.264, MotionJPEG of MPEG4 video zitten, elke andre codering geeft problemen... En dat nadeel hebben ook de meeste mediaboxen, inclusief de AppleTV.

Ik ga vanavond het eea proberen en houd jullie even op de hoogte.
Alvast bedankt voor de feedback ieder.

Kun je eigenlijk 3d afspelen via de mini (met VLC/Movist) naar een 3d TV?
En wat voor bestanden zijn dat?

Ik heb allerlei bestanden geprobeerd via usenet. Meestal geripd op basis van MKV.
Zelfs al speel ik een DVD af dan is het soms dramatisch en niet echt zuiver.

Ik heb een aantal files van +/- 6GB allen MKV en helaas allen spelen niet goed.
Inmiddels het advies ook gekregen van Apple Repair om hem binnen te brengen zodat ze hem kunnen controleren. Ik baal er van omdat ik nu een Boxee box heb welke alles super goed kan afspelen zelfs de zwaarste bestanden.

Speel ik met diezelfde boxee software dit af op de mac dan hangt het langs alle kanten, geluid loopt soms door of hij hapert enorm.

[url=http://www.iphonetastic.nl/media/macmini.mov]Klik voor filmpje[/url]

Hoop dat je er snel uitkomt nickx. Heb helaas geen andere tips voor je, kan alleen zeggen dat alles prima afspeelt bij mij en ik gebruik (nog) een Macbook 2.0Ghz + 2GB aangesloten op m'n TV via hdmi. Alles wordt via de plex server vanaf mijn kantoor gestreamed en ook 1080P bestanden (12GB download) zijn geen enkel probleem...

Aan je mini zou het dus niet mogen liggen (tenzij er dus iets mee aan de hand is)

Je zou nog eens in Activiteitenweergave kunnen kijken waar de bottleneck zit. Staan je beide CPU cores op 100%? Zit je geheugen nokkievol? (Kijk naar page-outs en swapgebruik), Moet je HD op z'n tenen lopen? e.d.

Wat ik nog steeds mis is de informatie over welke software hij gebruikt voor die mkv bestanden... QuickTime in combinatie met de laatste Perian zorgt bijvoorbeeld voor veel meer stottering in het beeld dan bijvoorbeeld de oudere avc1 codec. Dat zie je vooral bij de scènes met veel panning of veel details.

Zelfde geldt voor de versie van de software. VLC 0.8.6 speelt soms vloeiender dan 1.1.5, en soms is het andersom. Zelfde geldt voor QuickTime, waar de ene versie ook vloeiender speelt dan de andere.