'Made On Mac' afbeelding onderaan plaatsen - PHP

Hallo,
Ik ben wat aan het experimenten met het maken van een website, en het bewerken van een bestaande website. Aangezien ik dit op een Mac doe zou ik graag het [url=http://www.apple.com/about/webbadges/badges2.html]'Made On Mac'[/url] logo [b]onderaan[/b] en [b]middenin[/b] de pagina willen hebben. Het gaat hier om PHP.

Is het ook mogelijk om het in een bestand te zetten waardoor het onderaan elke pagina staat, of moet ik het gewoon per bestand doen? (Dat is niet veel werk, het is geen grote website.)

Ik heb ook op internet gezocht, maar dat is dan weer met extra dingen wat ik nog net niet snap.

Alvast bedankt!

Dit is zoals ik het zou doen:

http://php.about.com/od/tutorials/ht/template_site.htm

De hele website is er dus al, het gaat me echt alleen om het stukje code die ik in een php bestand kan zetten om die afbeelding onderin in het midden neer te zetten.

Is het een website met statische HTML-pagina's of maak je ook gebruik van een dynamische taal zoals PHP e.d.? Indien het eerste, dan handmatig even toevoegen op alle pagina's. Indien het laatste, dan heb je de kans dat er een template-bestand aanwezig is of een footer-include. Daar zou je dan eenmalig het plaatje in kunnen plakken, zodat het zichbaar is op alle pagina's.

De website is gebouwd met standaard HTML (inhoud pagina's), CSS (kleuren, lettertypes, plaats van logo en andere opmaak), wat JavaScript (onderdeel van de HTML pagina's) en een klein beetje PHP (“include” van de menu in elke pagina).

De bestanden waar het om gaat zijn php bestanden.

Ja, ik wil het dus op in elke pagina plakken, maar welk stukje code moet ik daarvoor gebruiken? ;)

Heb je überhaupt die link gelezen? Zo ja, hoe moeilijk is het dan om alleen het stukje wat voor jou van toepassing kan zijn er uit te halen?

Ja ik heb je link gelezen. Daar staat 'call the footer file...', maar het gaat me dus om de inhoud daarvan, het stukje code om een plaatje onderin in het midden uit te lijnen.

[quote=JeroenJK url=http://www.onemorething.nl/community/topic/made-on-mac-afbeelding-onderaan-plaatsen-php#post-2504837 time=1356557717]De website is gebouwd met standaard HTML (inhoud pagina\'s), CSS (kleuren, lettertypes, plaats van logo en andere opmaak), wat JavaScript (onderdeel van de HTML pagina\'s) en een klein beetje PHP (“include” van de menu in elke pagina).

De bestanden waar het om gaat zijn php bestanden.

Ja, ik wil het dus op in elke pagina plakken, maar welk stukje code moet ik daarvoor gebruiken? ;)[/quote]
Oke, dus alleen een header include en geen footer. Volgens mij blijft er dan nog maar weinig over naast het handmatig toevoegen op iedere pagina. Mocht je willen voorkomen dat je in de toekomst nog legio pagina's moet voorzien, overweeg dan om hetzelfde als wat je met je menu hebt gedaan, ook voor je footer te doen (zodat je overal een gelijke footer hebt). Je krijgt dan dezelfde situatie zoals in de eerder geposte link beschreven staat.

Voor het toevoegen van een pagina kopieer ik een bestaande en verander de inhoud, de opmaak is toch hetzelfde. ;)

Maar wat is dat stukje 'header include' die ik moet gebruiken daarvoor?

Zie dat header include als het stukje dat je nu met je menu doet. Je menu laat je ook iedere keer in dezelfde vorm terug komen op iedere pagina, toch? Nou, dat kun je voor de bovenkant (header) en de onderkant (footer) doen.

Maak een PHP-bestand (negeer even die automatische paragraphs):
[code]
<?php
include("header.php");
?>

Hier de HTML van je individuele pagina

<?php
include("footer.php");
?>
[/code]

Ah, dat is al een stuk duidelijker. :)

Dat zal ik er wel inzetten, maar nu zou ik nog graag de inhoud van de footer om een afbeelding onderin (niet tegen de onderkant, maar een paar pixels hoger) en in het midden uit te lijnen erin zetten. Of is dat niet een makkelijk stukje code?

[code]
<img src='url_naar_je_plaatje.jpg' title='Proud Mac User' style='margin-bottom: 10px; text-align: center' />
[/code]

Voila. De 10px kun je zelf nog ophogen.

Hartelijk bedankt, dit zal ik eens proberen. Throttlemeister ook bedankt! Ik was misschien wat te onduidelijk.

EDIT// Hèhè dit werkt prachtig zo met het includen van de footer. :lol:
Bedankt!

Ik zou er alleen neerzetten Made on a ZX Spectrum. ;)