Mag je zo maar een Apple logo gebruiken?

Zat vandaag te bladeren in een regionaal krantje en zag daar een advertentie van een tandenwinkel (www.tandenwinkel.com)

Dit is hun logo:

Het Apple logo, of iets wat daar sterk op lijkt, mag je toch niet zo maar gebruiken of heb ik het mis?

Ja en…

Het toont zeker gelijkenis. Als Apple hierin een concurrent ziet zullen ze er vast en zeker een zaak van maken welke ze naar alle waarschijnlijkheid zullen winnen.

Ook als ze er geen concurrentie in zien: Apple dreigt met rechtszaak om logo Duits cafeetje

Apple kan wat mij betreft met dit soort eventuele claims, dit gezegde volgen :

Als Apple Benelux dezelfde criteria hanteert als de Duitse evenknie in 2011, kan die tandenwinkel z’n borst nat maken. Waar dat Apfelkind-logo nog minder leek dan de appel die deze groenteman op zijn ruit heeft staan, is dat tandenlogo rechtstreeks op het Apple-logo geënt.
Ik weet niet hoe het in Europa zit, maar in Amerika ben je gedwongen je verworven merkenrecht actief te verdedigen, anders verlies je het.

Apple kennende zullen hier ooit wel eens aanstoot aan kunnen nemen net als bij dat Apfelkind-logo.
Maar deze tandenwinkel heeft mogelijk een pluspuntje: Die appel beeld uit hoe gezond dit fruit is voor je tanden en dus moet een Apple computer ook wel ‘gezond’ zijn om te hebben…

:oops:

[quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ontstaan-appel-als-logo-apple/#post-433374 time=1232669646]Het conflict over gebruik van het appellogo speelt al jaren. In 1991 kwam het tot een vergelijk waarbij Apple computers beloofde het logo niet te gebruiken om muziek te verkopen.

Maar tien jaar later introduceerde Apple de iPod muziekspeler, en twee jaar daarna de iTunes on line muziekwinkel. Dagelijks worden er via die dienst drie miljoen nummers verkocht.

Daarmee breekt het Amerikaanse computerbedrijf de overeenkomst van vijftien jaar geleden, aldus de advocaten van The Beatles, die naast een schadevergoeding eisten dat iTunes zou stoppen met het voeren van het logo.

http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2006/5/Beatles-verliezen-strijd-om-Apple-logo-ELSEVIER076518W/ [/quote]


de originele eigenaar van het Apple logo en naam

[quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mag-je-zo-maar-een-apple-logo-gebruiken/#post-2683564 time=1399754896][quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ontstaan-appel-als-logo-apple/#post-433374 time=1232669646]Het conflict over gebruik van het appellogo speelt al jaren. In 1991 kwam het tot een vergelijk waarbij Apple computers beloofde het logo niet te gebruiken om muziek te verkopen… … [/quote][/quote]Conflict over de naam ‘Apple’. Niet over het logo.

Werkt goed hoor zo’n klikgebit… Links of rechts klikken, geen probleem. Is ook nog eens goed in het voorkomen van RSI! :wink:

ik ben bang dat door dit topic apple op het logo geattendeerd is …

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/mag-je-zo-maar-een-apple-logo-gebruiken/#post-2683587 time=1399792647][Conflict over de naam ‘Apple’. Niet over het logo.[/quote] Apple Corps, het muzieklabel van The Beatles, voert sinds 1968 een onafgekloven Granny Smith als logo. Apple computers werd in 1976 opgericht door Steve Jobs.

iTunes
Het conflict over gebruik van het appellogo speelt al jaren. In 1991 kwam het tot een vergelijk waarbij Apple computers beloofde het logo niet te gebruiken om muziek te verkopen.
(zie bovenstaande link , zowel de naam als het logo gestolen)

Een zeer slecht stukje halfwas journalistiek van Elsevier.

Anyway…

Pas tussen 2003 en 2006 betrok Apple Corps het logo in de rechtszaak.
Maar in eerdere afspraken is het logo nooit onderdeel van discussie geweest.

Hier hoeft dat niet. Je moet hier wel het merk ook daadwerkelijk gebruiken.

Hier hoeft dat niet. Je moet hier wel het merk ook daadwerkelijk gebruiken.[/quote]

Boeit niet of het in Europa ook zo zit. Apple is een Amerikaans merk waardoor de Amerikaanse wetgeving voor hun geldt.

Om antwoord te geven op TS’ vraag: Nee, dat mag niet.