MagSafe 2 adapter kabel stuk

Hallo iedereen,

Daarnet zag ik dat de kabel van mijn MagSafe 2 adapter van mijn retina MBP stuk is. (zie bijgevoegde foto’s)
Nu vroeg ik me af of ik hierop garantie heb en dus een nieuwe adapter kan krijgen in de Switch (Apple Premium Reseller) hier in België.
Dit is wat op de site van Apple stond, maar ik kan er niets uit afleiden over mijn geval:

Alvast bedankt voor de info!
Op alle apple producten zit minimaal 1jaar garantie. Aangezien de retina macbook pro nog geen jaar op de markt is(volgens mij), heb je sowieso nog garantie. Je zou in principe een nieuwe moeten krijgen bij een officiële Apple Store of via de apple support. Een premium reseller zou dezelfde service moeten verlenen, echt heb ik hiermee slechte ervaringen en ga ik voortaan zelf naar een echte Apple Store. Je kunt het altijd even proberen bij die reseller natuurlijk, je hebt er immers recht op. Dit lijkt me niet een probleem waar je zelf invloed op hebt gehad. Ik heb zelf ook vaak problemen met de kabels en mijn magsafe connector wordt ook vaak erg heet, waardoor de kabel zelf ook warm wordt.

Gescheurde kabel zomaar uit zichzelf? Hij lijkt wel klem te hebben gezeten onder een stoel o.i.d.
Wat is hier gebeurd?

Ik heb zelf ook met mijn oude macbook precies zo’n scheur gehad, was bij mij omdat de kabel gewoon zo heet was geworden, dat ie gewoon was gesmolten. Daarna scheurt hij inderdaad makkelijk verder. Dit gebeurt niet zo snel onder een stoel o.i.d. kabels in het algemeen zijn ervoor gemaakt dat dat niet zou moeten gebeuren :wink:

Hier in België is geen Apple Store dus ik moet het wel bij de Switch doen…
En ik heb ook AppleCare dus hopelijk helpt dit ook :slight_smile:
En de kabel is echt gewoon gescheurd…
Hij heeft niet onder een stoel of dergelijke gezeten.
Ik had deze middag mijn kabel opgerold en vanavond rolde ik de kabel weer af en laadde ik mijn retina MBP op en toen zag ik het ineens dat er iets raars was aan mijn kabel…
Echt vreemd :frowning:

Zou proberen om een nieuw te krijgen, maar als ik naar de slijtplekken op de stekker kijk en naar de krul die er al in de mantel van de kabel zit ga jij er ook niet echt voorzichtig mee om.

De magsafe connector ziet er anders ook best gehavend uit voor een product van nog geen jaar oud. Mensen moeten ook wat zorgvuldiger ermee omgaan lijkt mij. Vaak zat kwam ik in de winkel klanten tegen die hun kabels/adapter zo in hun tas pleuren door alle anders shit heen, met de melding dat er een kabelbreuk is. Vaak leg ik dan nog maar eens uit dat je deze adapterkabels netjes kan oprollen met de daarvoor bestemde haakjes. Daarbij oplettend dat ze dit ook niet te strak aantrekken natuurlijk.

Sorry maar 98% van alle kabelbreuken komen toch echt door eigen toedoen.

Ik plooi hem netjes met behulp van de haakjes hoor, maar het klopt idd wel dat ik hem steeds bij mijn boeken moet stoppen in mijn rugzak…
Heb hem daarnet binnen gedaan in de Switch
Omdat de kabel bloot ligt moeten ze contact opnemen met Apple en die moeten dan bepalen of het binnen de garantie valt of niet
Tegen vanavond weet ik meer en laat ik het hieronder nog weten :slight_smile:

Vandaag heb ik een magsafe adapter gratis vervangen gekregen in de Apple Store. Ze doen echt niet moeilijk, had een afspraak bij de Genius Bar en kon gelijk een nieuwe krijgen. Bij mij was er een soortgelijke schade als bij jou, maar dan aan het begin van de adapter. Was een safety issue dus kreeg een nieuwe, heb mijn MBP net een jaar dus de lader ook.
Wat je ook kunt doen is Apple Online bellen, dan sturen ze je een nieuwe op, moet je wel de oude terugsturen.