Mail-activiteit: 500 mailtjes downloaden maar komen niet aan

Ik zie hier binnen 1 minuut deze berichtgeving linksonderaan in Mail:

[img:908d5470a3]http://i519.photobucket.com/albums/u359/Trainman-nl/Schermafbeelding2009-11-21om105931.png[/img:908d5470a3]

[img:908d5470a3]http://i519.photobucket.com/albums/u359/Trainman-nl/Schermafbeelding2009-11-21om110041.png[/img:908d5470a3]

maar er komt er niet 1 aan…

Wat is dit voor activiteit?

Heb ik ook, en vind ik persoonlijk enorm vervelend, het vertraagt alleen maar. Ik denk iets met gmail activiteiten op de server die alles syncen.

Volgens mij heb je net een nieuwe account aangemaakt in mail en haalt mail nu alle mails op van de server. Mails worden pas "zichtbaar" wanneer ze gedownload zijn. Ik zou je mac even laten begaan en volgens mij, als het downloaden gedaan is, zul je deze mailtjes wel zien in je inbox.

Het is misschien ook interessant om te vermelden welk soort mailadres het is (hotmail, gmail, …). Ik had net hetzelfde toen ik voor het eerst mijn hotmail account toevoegde in mail.

Heb je toevallig geen spam ofzo op je mailadres … misschien dat mail deze niet laat zien. (Bij hotmail is het zo dat wanneer je spam krijgt via hotmail dat deze direct in “spam”(ofzoiets) geplaatst wordt.

mvg macaddict101

Hoi macaddict101,

Nee ik heb geen mail account aangemaakt.
Zoals ik al aangaf was de 2e activiteit van 514 mails 1 minuut later na de 153 mails…
In zoweinig tijd kan ik geen screenshots én een nieuw account aanmaken :wink:

Ik heb een diverse emailaccounts bij mijn provider zeelandnet.
Deze accounts stuur ik allemaal door naar mijn mobileme account en haal ze dus niet meer bij zeelandnet op.
Daarnaast heb ik 2 Gmail accounts

Het valt me op dat het bij het opstarten is, later zie ik het niet meer (mail staat meestal verborgen)

Er komt ook niks in mijn spam/ongewenst/prullebak

Mij blijft het dus een raadsel wat er gebeurd… :?

Het zou iets te maken kunnen hebben met controle van IMAP mail ( zijn alle mails op de Mac gelijk aan die op de server?).

Ik zie het verschijnsel ook wel eens maar dan met minder mails.

Alles is volledig synchroon. Ik heb ook deze mail accounts op mijn iphone en daar staan de zelfde mailtjes op verder staat de computer staat zowat de hele dag aan, dus achterstand met ophalen van mail kan het ook niet zijn.

Het was maar een wilde gok, voornamelijk omdat je meldde dat het opviel tijdens het opstarten.

Ben even verder gaan zoeken en kom dit artikel tegen: http://www.macgeekery.com/help_/phantom_messages_in_mail_app is al oud (2004) maar wie weet heb je er iets aan.

Het is volgens mij gewoon het synchen van je Gmail accounts. Niets om je zorgen om te maken.

op de [url=http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=78759]helppagina's van Gmail[/url] vind ik dit terug: [quote:1134478b3d][b:1134478b3d]Hoe wordt spam afgehandeld?[/b:1134478b3d] Houd er rekening mee dat je client mogelijk zijn eigen technologie voor het filteren van ongewenste berichten heeft, die anders werkt dan de spamfilteringstechnologie van Gmail. We raden aan voor het filteren van spam uitsluitend de technologie van Gmail te gebruiken en alle andere anti-spamfilters in je client uit te schakelen. Als je toch de spamfilteringstechnologie van je client gebruikt, zal je client van elk bericht een extra kopie downloaden.[/quote:1134478b3d]

Misschien is dat die mysterieuze activiteit?