mail filters toevoegen

hallo,

mail filtert de meeste rommel er wel uit maar toch komen er af en toe mailtjes in mijn inbox die ik niet wil. kan ik filters toevoegen aan mail die dat deels verhelpen. zo ja hoe moet zo’n filter er dan uitzien?
alvast dank,
olav

ja dat kan.....

open preferences, klik op ‘rules’ en maak nieuwe ‘rule’ aan.
je kan hier bv instellen dat alle mail van een bepaald adres
meteen naar je mail-prullemand gaat.

de meeste spammers veranderen echter constant van adres,
waardoor je ontzettend veel ‘rules’ gaat aanmaken :x

voor junkmail van steeds hetzelfde adres werkt t perfect.

In regels kan je zelfs een berichtje terugsturen. Verzin maar iets vaags maar dreigend. Heel af en toe krijg je een excuses maar, ik ben het met lampje eens, echte spammers krijg je er niet mee.

Een bericht aan een spammer terugsturen zou ik nooit doen, zo weten ze dat je bestaat. Ik stuur ingeval van spam de mail terug met de 'retour' knop. Dan lijkt 't of jouw adres niet bestaat. Meestal stopt de spam dan. Soms krijg ik daarop een bericht van een provider dat het adres waar je het aan retourneerde niet bestaat (spammers gebruiken vaak fake afzenders, of adressen van mensen die van niets weten). Daar blijft 't dan bij. (er van uitgaand dat je Mail vna OSX gebruikt)

[quote:6870670965="haka"]Een bericht aan een spammer terugsturen zou ik nooit doen, zo weten ze dat je bestaat. Ik stuur ingeval van spam de mail terug met de 'retour' knop. Dan lijkt 't of jouw adres niet bestaat. Meestal stopt de spam dan. Soms krijg ik daarop een bericht van een provider dat het adres waar je het aan retourneerde niet bestaat (spammers gebruiken vaak fake afzenders, of adressen van mensen die van niets weten). Daar blijft 't dan bij. (er van uitgaand dat je Mail vna OSX gebruikt)[/quote:6870670965] ik vrees dat spammers deze "truc" snel door hebben...

Onderstaande link is voor entourage maar je kan die rules ook maken voor mail. Werken bij mij in ieder geval heel goed en met wat fantasie brei je er ook wat andere woorden bij die je regelmatig terug aan treft bij junk mails... http://www.entourage.mvps.org/help/rules_junk.html

Goede tips digitalguru en haka. Had ik nog niet aan gedacht.

jan-willem schreef: [quote:360ffdf880]ik vrees dat spammers deze "truc" snel door hebben...[/quote:360ffdf880] Ik denk van niet, want met de retourknop geretourneerde mail werkt als een gebouncede mail, dus de ontvangende spammer (bijv. spamrobot) denkt dat 't adres niet goed is, of helemaal niet bestaat. Het werkt net als mail die werkelijk niet goed is aangekomen.

[quote:1d2f24dcb9="haka"]jan-willem schreef: [quote:1d2f24dcb9]ik vrees dat spammers deze "truc" snel door hebben...[/quote:1d2f24dcb9] Ik denk van niet, want met de retourknop geretourneerde mail werkt als een gebouncede mail, dus de ontvangende spammer (bijv. spamrobot) denkt dat 't adres niet goed is, of helemaal niet bestaat. Het werkt net als mail die werkelijk niet goed is aangekomen.[/quote:1d2f24dcb9]

ik heb dat ook wel eens geprobeerd maar kreeg dan allemaal meldingen van “undelivered mail” in mijn postvak.

misschien heb je gelijk haka, maar ik doe het toch liever niet...

[quote:072ae45b5d="olav"] ik heb dat ook wel eens geprobeerd maar kreeg dan allemaal meldingen van "undelivered mail" in mijn postvak.[/quote:072ae45b5d] Ja, die spammers hebben fake adressen, of kennen het trucje ook :? Maar meestal ben je dan wel van ze af. Ligt er natuurlijk aan hoeveel spam je krijgt, als je elke dag tientallen krijgt kan ik me voorstellen dat het een beetje veel 'undelivered mail' wordt.

he idee voor een poll, hoeveel junkmail krijg jij per dag ;-)

eems kijken hoe lang het duurt voordat die komt :-D

De winnaar daarvan heeft zeker hotmail!!!

Dennis

LOL