Mail geeft geen weergavevenster

Sinds enige tijd heb ik regelmatig dat mail wel aanstaat (puntje eronder in de dock) maar geen beeld geeft.
Door op het icoontje in de dock met de rechtermuisknop te klikken en ‘Nieuw Weergavenster’ te kiezen krijg ik dan alsnog beeld.
Ik werk met Yosemite 10.10.3 op een iMac 27 inch, medio 2010. Op mijn andere macs heb ik dit probleem niet.
Iemand enig idee hoe ik er voor kan zorgen dat mail weer gewoon wordt weergegeven?

Je zou kunnen proberen eens te switchen tussen ‘classic’ layout en daarna weer de ‘nieuwe’ layout (in de viewing tab in de voorkeuren van Mail). Herstarten van Mail kan nodig zijn.

PS

Waar staat jouw viewing options op in gesteld?

Hallo Night,

Dank voor je reactie. Ik heb de Klassieke weerave heen en terug geschakeld en hij doet het nu. Ik prijs de dag niet voor de avond en moet dus even zien of dit een blijvende oplossing is.
Mijn viewing options staan als volgt.

In El Capitan heb ik nu hetzelfde probleem met het weergavevenster van mail.
Het is niet zichtbaar en ook niet meer met [command + 0] of met [option + command + N] zichtbaar te maken.

Helaas gaat de in dit topic eerder geopperde oplossing in El Capitan ook niet (meer) op omdat er in El Capitan bij mijn weten niet de mogelijkheid is om te switchen tussen ‘classic’ layout en ‘nieuwe’ layout.

Ik overweeg nu om een timemachine backup terug te zetten. Kan dat met een app als Mail?

Alvast bedankt voor de reactie(s)!

Je hebt geen extern bureaublad?

Hallo Night,

Bedankt voor je reactie.

Ik begrijp niet wat je precies bedoeld met extern bureaublad.
Maar ik denk niet dat ik dat heb.
Ik gebruik een MacBook Pro (15-inch, Mid 2012) met El Capitan er op.

O ja, one more thing…

Time Machine backup terugzetten van het programma Mail werkt niet.
Ik krijg de melding dat dat niet kan omdat het programma nodig is voor OSX.

‘Bij mijn weten’? Gewoon even kijken, toch?
Ook in Sierra zit die optie er nog steeds in, dus bij jou ook.

Ik vind het eigenlijk maar een vaag gesteld probleem; wat zie je nou als je Mail als actief programma hebt?
Heb je al eens herstart? Daarna eventueel een herstart in de Veilige Modus.

Bedankt voor je reactie GoeieDag, ook al is die wat minder geduldig opgesteld, :wink:

Ik heb gekeken en helaas de classic layout functie niet gevonden.

De woorden “bij mijn weten” heb ik gebruikt (nadat ik gekeken heb) omdat het zou kunnen dat ik er overheen kijk.
Ik ben namelijk geen specialist, als ik dat wel was zou het niet nodig zijn om mijn vraag op dit forum te stellen.

Wat is er vaag aan mijn vraag?
Het weergavevenster was niet zichtbaar in Mail en ik kwam er niet uit hoe ik dat kon oplossen. Lijkt me helder…

De oplossing heb ik inmiddels zelf gevonden.
Het programma Mail had ik zonder resultaat al eerder geforceerd gestopt.
Echter toen ik dat opnieuw deed was dat de oplossing voor het probleem.

De oorzaak van het probleem lag bij het gebruik van een sjabloon in Mail.
Daar is Mail op vastgelopen.

In ieder geval nogmaals bedankt voor jullie reacties “Night” en “GoeieDag”!