Mail: help, het verkeerde account weggegooid.

Een vriend had twee accounts voor een account. Allemaal probleempjes. Zal hem even helpen, beetje opruimen, dacht ik. Verwijder ik in Preferences het verkeerde account. Dat wil zeggen een heleboel corresponentie in een klap weg. (bemoei je nooit met andermans.....) Is er nog hoop, een truc, iets slims om dit account weer tot leven te wekken en wat gewist lijkt ongewist te laten zijn?

Ik weet niet of je door de preferences te wijzigen direct je ganse mailbox weggooid, je kan dus eens gaan kijken bij naamgebruiker>library>mail of ie daar nog ergens tussen staat. Eventueel kan je ook eens een data recovery programma gebruiken. Ik weet niet of het lukt, maar probeer http://www.macupdate.com/info.php/id/10948 eens.

Hier op Macosx.nl staat ook nog een artikel over Data Recycler X: [url=http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=709]Zonder zorgen je prullenmand legen![/url], maar het programma moet je eerst hebben geïnstalleerd, dus het haalt geen data terug van vóór de installatie. Dan heb je een programma als [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/10259]Data Rescue X[/url] van dezelfde fabrikant nodig, ook hier is een demo van te downloaden en uit ervaring weet ik dat het een zeer goed programma is. Er staat alleen bij dat het geen 'deleted files' in Mac OS X kan terughalen, dus ik neem aan dat je na een geleegde prullenbak kan fluiten naar je data.... Alleen Unerase van Norton lijkt me een optie, maar dan moet je het hele pakket kopen en dat is niet alleen duur, maar ook, wat mij betreft geen aanrader, omdat niet alles super-functioneert. DiskDoktor van Norton is gevaarlijk... :roll:

Oh ja en voordat ik het vergeet, binnenkort komt TechTool Pro 4 van Micromat uit en die gaat een Recoveroptie bevatten, dus ook dat lijkt me een mogelijkheid, zei het dat je dan nog even moet wachten en dat de kans groot is, dat de data die je terug wilt halen, dan al per ongeluk overschreven is… :?

Je kunt Data Rescue X proberen, maar ik vraag me af of je er nog iets aan hebt… :roll:

Data Recycle gaat inderdaad niet verder terug in de tijd dan het moment van installatie, en Rescue gaat niet in OSX voor deleted files, meer voor files die kwijt zijn tengevolge schade.

misschien toch het verschrikkelijke norton proberen
In ieder geval allebei bedankt voor het mee denken.
En als er nog iemand iets weet?

Ik zie trouwens wel een aantal nieuwe functies bij Data Recycler X staan... Hmmm, maar het lijkt me dat dat geldt voor nà installatie... Ik probeer het zelf even... :D

Nee, helaas...... en ik kan geen enkel ander programma vinden dat op dit moment gedelete files kan terughalen buiten Norton Unerase.... Zou TechTool Pro 3.0.9 het kunnen?

Iemand nog suggesties?

[quote:a52b3b7fed="JeePee"]Nee, helaas...... en ik kan geen enkel ander programma vinden dat op dit moment gedelete files kan terughalen buiten Norton Unerase.... Zou TechTool Pro 3.0.9 het kunnen?

Iemand nog suggesties?[/quote:a52b3b7fed]

Bedankt voor het proberen.

Graag gedaan hoor! Ik ben nu TechTool Pro 3.0.9 aan het testen, kijken of het lukt. Maar dat gaat wel even duren... Ik doe het ook voor mezelf hoor. Stel dat het mezelf overkomt, dan weet ik wat helpt en wat niet... :wink:

Ik heb eerst 9 even geïnstalleerd en daarna TTP 3.0.9 en wat denk je, direct een vastloper bij het openen van iets anders dan TTP… Ben ik blij dat ik 9 nooit meer gebruik… :roll:

Nou... uiteindelijk niet gelukt. Probleem is het volgende: Na installatie van TechTool Pro 3.0.9 houdt TTP iedere keer de boel bij en maakt een Protection File, heel mooi, maar daardoor kun je niets van daarvoor terughalen. Daarom heb je nog 2 mogelijkheden, maar die maken gebruik van de directory en daar staan de files dus niet meer in vermeld, omdat ze zijn weggegooid.... Helaas... Wellicht had hij op naam iets kunnen vinden, maar dat heb ik niet meer geprobeerd, ik denk overigens van niet...

Unerase van Norton kan het mogelijk, maar dat is absoluut niet zeker, want ook dit werkt waarschijnlijk beter na installatie, in samenwerking met Filesaver van Norton.

De prullenmand legen is dus behoorlijk ernstig… Anders kun je altijd nog naar een gespecialiseerd bedrijf gaan, maar dat is erg duur en de kans is groot dat het inmiddels overschreven is…
Heb je trouwens geen backup? Wellicht iets ouder, maar dan kun je die overplanten…

Mocht je Norton hebben of van iemand kunnen lenen, dan kun je het even proberen. Je kunt het gewoon vanaf CD draaien of natuurlijk vanaf harde schijf maar dan moet je het eerst installeren… en dat is geen aanrader… :roll:

Hij is alleen de inkomende mail van de laatste twee weken kwijt. (na de overgang van iMac 8.6 naar ibook 10.2 waarmee ik hem "geholpen" heb, outlook naar Mail) Verzonden lijkt me nog kompleet. Over een jaar zijn we dit vergeten (ik vind het eigenlijk niet zo ramp, maar dat durf ik eigenlijk niet hardop te zeggen.)

Nee, ik baal er wel van natuurlijk.
Jammer is natuurlijk dat zo’n actie in Mail niet via de prullenmand gaat.
Dus verwijder account is echt weg.
Laat dat een waarschuwing zijn voor sukkels als ik.

Gelukkig kunnen dit soort fouten niet gebeuren met een .mac account. :-DIk ben ook vaak genoeg mijn POP mailtjes kwijt geraakt en ben daarom zeer tevreden met mijn 100 MB .mac! ;-)